Asayiş

Karkamış’ta Maksadı aşan uyarı anonsu!..

Akşam saatlerinde Karkamış ilçesinde bulunan bir camiden halka yapılan “Birazdan Kahraman Türk Ordusu PKK’na operasyon düzenleyecektir” anonsu şaşkınlık yarattı.

Karkamış’ta Maksadı aşan uyarı anonsu!..
17-08-2022 00:12
17-08-2022 01:00
GAZİANTEP
Karkamış Kaymakamlığından edinilen bilgiye göre, yapılan anonsun maksadı aşan bir duyuru olduğu ifade edildi.
Ne diye anons yapıldı?
Akşam saatlerinde Karkamış ilçesinde bulunan bir camiden “Birazdan Kahraman Türk ordusu, PKK’na operasyon düzenleyecektir. Kimse korkmasın herkes evinde kalsın. Dikkatli ve tedbirli olsun sevgili vatandaşlarımız.” şeklinde yapılan şaşkınlık yarattı.
Askeri hareketlilik rutin.
Karkamış Kaymakamlığından edinilen bilgiye göre, Rutin uygulamaların dışında bir hareketin olmadığı ifade edilen Karkamış’ta, PKK’na operasyon yapılacak korkmayın diye yapılan anonsun maksadı aşan bir uygulama olduğu kaydedildi.
Vali Gül’den anons açıklaması-
Akşam saatlerinde Karkamış’taki camiden yapılan maksadını aşan  operasyon anonsu ile ilgili Gazşantep Valisi Davut Gül açıklama yaptı.
Vali Gül, açıklamasında, “Karkamışta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı vb.bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır.”dedi.
İşleri Bakanı Soylu'dan anons açıklaması:
iç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Karkamış'ta camiden yapılan anonsla ilgili olarak yaptığı açıkl ada, "Maksadını aşmış bir açıklamadır. Kamu personelinimizi soğuk kanlı olmaya davet ediyorum.Sokağa çıkma yasağı yok“ ifadelerini kullandı. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER