Gündem

Karlı Dağlarda Zorlu Komando Eğitimi

Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na bağlı Derin Kar ve Şiddetli Soğuklarda Muharebe Eğitim Merkezi'nde gerçekleşen zorlu komando eğitimleri hakkında detaylı bilgiler

Karlı Dağlarda Zorlu Komando Eğitimi
17-03-2024 10:33

Kars ilçesinde bulunan Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına bağlı Derin Kar ve Şiddetli Soğuklarda Muharebe Eğitim Merkezi'nde, Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen komando birlikleri eğitim alıyor.

Komandolar dondurucu soğukta, karla kaplı sarıçam ormanlarında tatbikatlar gerçekleştirerek arama kurtarma faaliyetleri ve operasyon gibi zorlu görevlere hazırlanıyorlar. Kadın askerlerin de aralarında bulunduğu komandolar, karla kaplı arazide "hedik" (kar ayakkabısı) ile intikal edip hedeflerine daha hızlı ulaşıyor.

Geceyi kardan mevzilerde geçiren komandolar, iglo, kar çukuru, kar evi, kar mağarası gibi mevzilerde barınarak dondurucu soğukta yaşam mücadelesi veriyor. Kayak takımlarıyla karlı arazileri aşan komandolar, operasyon faaliyetlerinin yanı sıra çığda hayat kurtarma konusunda da eğitim alıyorlar.

Helme adlı arama kurtarma köpeği ile yapılan çığ tatbikatlarında kayıp kişilere hızlıca ulaşan komandolar, zorlu şartlarda bile başarılı bir performans sergiliyorlar. Kayakla araziden inerek hedefleri vuran komandoların gösterdiği başarı, düşmana korku verirken dostlarına güven veriyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER