Sağlık

Kars Harakani Devlet Hastanesi’ndeki yenilikler vatandaşların yüzünü güldürdü

Kars harakani devlet hastanesi’ndeki yenilikler vatandaşların yüzünü güldürdü(kars-iha)

Kars Harakani Devlet Hastanesi’ndeki yenilikler vatandaşların yüzünü güldürdü
29-05-2024 13:49

Kars Harakani Devlet Hastanesi’ndeki yenilikler vatandaşların yüzünü güldürdü. Hastane yönetimi yaptığı yeniliklerle vatandaşlara daha sağlıklı ve daha hızlı hizmet veriyor.


Kars Harakani Devlet Hastanesi geçmiş yıllarda yaşanan kargaşa ve yoğunluk, yeni yönetimin hayata geçirdiği yenilikler son buldu.


Harakani Devlet Hastanesi’ne gelen vatandaşlar daha sağlıklı hizmet almaları için kolları sıvayan hastane yönetimi önce hasta bekleme salonlarını modernize etti.


Yapılan çalışmalarla acile, kırmızı ve sarı alanlara alınacak olan travma ve kaza gibi çok acil müdahaleler gerektiren vakalar dışında, yeşil alan muayenesi gerektirecek olan ilaç yazılması ve poliklinik randevusuna yetişemeyen durumdaki erişkin ve çocuk hastalar artık ayakta karışıklığa neden olacak şekilde değil, hem erişkin, hem de çocuk yeşil alanların önünde ayrı ayrı kurulmuş olan televizyonlarda numaratörlerden sıralarını takip edebilecek.


Ayrıca bekleme alanlarına yerleştirilen toplam 96 koltukta tüm kamu kurumlarda oluğu gibi sıralarını ayakta değil, oturarak takip ederek muayene olabilecek. Yapılan yeniliklerle vatandaşlar hızlı ve kısa sürede tedavilerini yaptırarak hastaneden ayrılacak.


Harakani Devlet Hastanesi yönetimi 1 tane olan EKG çekimini de 2 ayrı bayan, erkek odaları da ayrılarak hasta mahremiyetleri de göz önünde bulundurularak 4’e çıkardı. Böylece günlük polikliniklerde yaklaşık 300’ü bulan, hatta heyet günleri 400’e yaklaşan EKG çekimlerindeki bekleme süresi de sıfıra indirildi.


Öte yandan poliklinik kan almadaki kabin sayısı da artırıldı. Kan alma kabin sayısı 4’ten, 6’ya çıkarılarak heyet günleri dahil hastaların kan alma sırası beklemesi engellendi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER