Yaşam

Kars’ta Çevre Haftası etkinliği

Türkiye çevre haftası kars’ta çeşitli etkinliklerle kutlanılıyor(kars-iha)

Kars’ta Çevre Haftası etkinliği
03-06-2024 15:42

Türkiye Çevre Haftası Kars’ta çeşitli etkinliklerle kutlanılıyor.


5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası çerçevesinde Bedesten bölgesinde etkinlik düzenlendi. Hafta nedeniyle düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren resimler sergilendi.


Serginin açılış törenine katılan Vali Vekili Muhammed Enes Çıkrık, Çevre, Şehircilik ve İlkim Değişikliği İl Müdürü Rahmi Toktaş ve davetliler katıldı. Kurdele kesimiyle açılışı yapılan sergiyi gezen Çıkrık sergi hakkında bilgi aldı. Gün boyu devam eden sergi büyük beğeni topladı.


5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası hakkında açıklama yapan Toktaş, “Daha yaşanabilir bir dünya için öncelikle tabiata, çevreye ve hayata bakış açımızı düzeltmeliyiz. Çevreye duyarlı bir anlayışla hareket etmeli, ekosistemin korunması ve geliştirilmesi kadar, bugüne kadar oluşan tahribatın onarılmasına da katkı sağlamalıyız. Ağaçlandırma seferberlikleri ve sıfır atık gibi çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla gerçekleştirilen projeler dünyamızı gelecek nesillere daha güzel bir şekilde bırakabilme anlamında büyük önem taşımaktadır” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından daha sonra resim sergisi gezildi. Şehircilik ve İlkim Değişikliği İl Müdürü Rahmi Toktaş, sergi hakkında davetlilere bilgi verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER