Eğitim

Kastamonu Üniversitesi’nin yürüttüğü projenin toplantısı İspanya’da gerçekleştirildi

€?ev pansiyonculuğu eğitim modülü ile sürdürülebilir kırsal kalkınmayı destekleme ve dijital avrasya yemek kitabı geliştirme” projesi yönetim ara toplantısı seville üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Kastamonu Üniversitesi’nin yürüttüğü projenin toplantısı İspanya’da gerçekleştirildi
07-06-2024 09:47

Kastamonu Üniversitesi tarafından yürütülen “Ev Pansiyonculuğu Eğitim Modülü ile Sürdürülebilir Kırsal Kalkınmayı Destekleme ve Dijital Avrasya Yemek Kitabı Geliştirme” projesinin yönetim ara toplantısı İspanya’da yapıldı.


Kastamonu Üniversitesi’nin koordinatörlüğünü yürüttüğü “Ev Pansiyonculuğu Eğitim Modülü İle Sürdürülebilir Kırsal Kalkınmayı Destekleme ve Dijital Avrasya Yemek Kitabı Geliştirme” Erasmus+ Yetişkin Eğitiminde İşbirlikleri Ortaklıkları projesinin yönetim ara toplantısı İspanya’daki Seville Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.


Toplantıya Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alptekin Sökmen, proje yürütücüsü Doç. Dr. Nagihan Çakmakoğlu Arıcı, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alev Sökmen ve Dr. Öğretim Üyesi Dilara Eylül Koç katıldı. Seville Üniversitesi’nden İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Antonio Navarro Garca, proje yürütücüsü Prof. Dr. Maria Rosario Gonzalez Rodriguez, Dekan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Sorumlusu Prof. Dr. Filippo di Pietro, Prof. Dr. Africa Ruiz Gandara, Prof. Dr. Maria Carmen Diaz Fernandez, Prof. Dr. Maria Dolores Perez Hidalgo, Prof. Dr. Jose Manuel Gavilan, Prof. Dr. Domingo Martin Martin, Prof. Dr. Maria Angeles Borrueco Rosa ve Prof. Dr. Carlos Sanz, Stavanger Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Araslı ve Prof. Dr. Kai Victor Myrnes-Hansen katılırken Sannio Üniversitesi’nden Prof. Dr. Biagio Simonetti ve Raffaela Ciuffreda yer aldı.


Proje ara toplantısının ilk gününde, Seville Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Turizm Fakültesi yönetimleriyle görüşülerek iki üniversite arasında değişim programı çerçevesinde yapılacak işbirliği hakkında konuşuldu. İkinci günde proje ortaklarıyla bugüne kadar yapılan faaliyetler hakkında değerlendirmeler yapıldı.


Toplantıda, ev pansiyonculuğu eğitim modülüne ilişkin sertifika sınavının zamanı, uygulanma yöntemi ve süresi konuları ele alındı. Bir sonraki toplantının Ekim ayında Sannio Üniversitesi’nde (İtalya) gerçekleştirilmesine karar verildi. Üçüncü toplantıda dijital yemek kitabı için gerekli teknik detaylar görüşüldü. Seville Üniversitesi tarafından çekilen yöresel yemek tarifleri videoları izlenerek gereken düzenlemeler konusunda fikir birliğine varıldı. Dördüncü günde projenin sürdürülebilirliği konusunda, katılımcı memnuniyetini ölçmek amacıyla yapılacak olan çalışma için gereken detaylar konuşularak kullanılacak ölçek kararlaştırıldı. Bir sonraki aşamada proje sonuçları ile yeni bir proje başvurusu fikri Prof. Dr. Biagio Simonetti tarafından dile getirildi ve bunun Ekim ayındaki toplantıda detaylandırılmasına karar verildi.


Proje toplantısının son gününde ise Seville Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Carmen Vargas Macias tarafından imzalanan katılım belgeleri katılımcılara verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER