Asayiş

Katliam yapan baba bipolar rahatsızlığı varmış!

Gaziantep'te eşini ve 4 çocuğunu öldürdükten sonra intihar eden Ahmet Demir'in bipolar rahatsızlığı olduğu ortaya çıktı.

Katliam yapan baba bipolar rahatsızlığı varmış!
12-10-2024 15:15
12-10-2024 15:18
GAZİANTEP

Gaziantep'te eşini ve 4 çocuğunu öldürdükten sonra intihar eden Ahmet Demir'in bipolar rahatsızlığı olduğu ortaya çıktı.

Gaziantep'te berberlik yapan Ahmet Demir'in bu sabah yaşları 11 ile 4 yaşlarında olan 4 çocuğunu ve 30 yaşındaki eşini öldürdükten sonra intihar etmişti.

Gaziantep Valiliği yazılı açıklama yaparak, babanın bipolar rahatsızlığı olduğu, son bir yılda 7 defa psikolojik tedavi gördüğünü açıkladı.

Gaziantep Valiliğinden şu açıklama yapıldı:

" İlimiz Şahinbey İlçesi’nde A. D. isimli şahıs ateşli silah kullanarak 4 çocuğunu ve eşini öldürmüş, daha sonra aynı silahla intihar etmiştir.

Olay sonrasında emniyet güçlerimiz tarafından yapılan incelemede şahsın bipolar rahatsızlığı bulunduğu, psikolojik sorunlarının olduğu yakınları tarafından beyan edilmiş, son bir yıl içerisinde 7 adet hastane kaydı tespit edilmiştir.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam etmektedir."

BİPOLAR RAHATSIZLIK NEDİR?

Bipolar, taban tabana zıt olan "mani" ve "depresif" duygudurumuna sahip kişilerde iki uçlu bozukluğu tanımlamaktadır. İki ayrı hastalık dönemlerinde görülen mani, coşkulu, taşkın ve enerjik bir ruh halini ifade ederken, depresif ise üzgün olan, intihara kadar uzanabilecek depresyona işaret etmektedir.

Manik-depresif psikoz olarak da bilinen bipolar bozukluk, kişinin yaşam kalitesinde oldukça ciddi sorunlara yol açabilen, gerek akademik hayatta gerekse kişiler arası iletişim alanında büyük zorluklara neden olan, son derece ciddi bir ruh sağlığı hastalığıdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER