Yaşam

Kavurucu sıcaktan bunalan depremzedeler, doğal kaynak suyuna akın etti

Hava sıcaklığının gün içerisinde 40 dereceye kadar çıktığı hatay'ın iskenderun ilçesinde depremzede vatandaşlar çözümü, doğal kaynak suyuna akın etti.

Kavurucu sıcaktan bunalan depremzedeler, doğal kaynak suyuna akın etti
26-06-2024 09:40

Hava sıcaklığının gün içerisinde 40 derecenin üzerine çıktığı Hatay’da depremzede vatandaşlar çözümü doğal kaynak suyuna girerek serinlemekte buldu.


Meteoroloji’nin sıcak hava uyarısında bulunduğu Hatay’da termometreler 40 derecenin üzerine çıkmaya devam ediyor. Sıcak havada çözüm arayışına giren vatandaşlar, İskenderun ilçesi Sarıseki Mahallesi’nde bulunan doğal kaynak suyunda serinlediler. Uzun yıllardan beri akmaya devam eden kaynak suyu, sıcaktan bunalan vatandaşların uğrak noktası konumunda.


Havaların ısınmasıyla serinlemek için çareyi doğal kaynak suyuna girmekte bulan 18 yaşındaki Yusuf Çiftçi, “Denizciler’den geldim. Havalar sıcak olduğu için yüzmeye geldik, arkadaşlarla. Sarıseki Ilıca’ya su çok soğuk ve elimde olsa her gün gelirim” ifadelerini kullandı.


Ailesiyle serinlemek için gelen 42 yaşındaki Selim Çelik de, “Havalar sıcak olduğundan dolayı buraya geliyoruz. Çocuklarla beraber serinliyoruz. İskenderun’dan geliyorum. Çok sıcak bunaldık, su çok soğuk” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER