Yaşam

Kepez İsmet İnönü Parkı yenilendi

Antalya’da kepez belediyesi, yeşiltepe mahallesi’ndeki ismet inönü parkı’nda yenileme çalışması başlattı. Parkın ekonomik ömrünü tamamlayan kent mobilyaları yenisiyle değiştirilirken, yeşil dokusu da bitki dikimiyle zenginleştirildi.

Kepez İsmet İnönü Parkı yenilendi
09-06-2024 12:39

Antalya’da Kepez Belediyesi, Yeşiltepe Mahallesi’ndeki İsmet İnönü Parkı’nda yenileme çalışması başlattı. Parkın ekonomik ömrünü tamamlayan kent mobilyaları yenisiyle değiştirilirken, yeşil dokusu da bitki dikimiyle zenginleştirildi.


Kepez Belediyesi, yoğun bir nüfusun bulunduğu Dokuma semtinde yer alan Yeşiltepe Mahallesi’nin en büyük yeşil alanı olan İsmet İnönü Parkı’nda yenileme çalışması düzenledi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, marangoz, boyacı, demirci, inşaatçı ve ağaç dikimi ekibinden oluşan 15 personelle 3 bin 500 metrekare büyüklüğündeki mahalle parkını bakıma aldı.


Kent mobilyalarının tamamı değiştirildi


Namık Kemal Caddesi’nde bulunan parkta yenileme çalışması, kent mobilyalarının, yeşil dokunun ve alanın zarar görmesinden dolayı yapıldı. İsmet İnönü Parkı’nın zaman içerisinde hizmet ömrünü tamamlayan ve eskiyen bankları ve dörtlü piknik masaları kaldırılarak, yerlerine yeni kent mobilyaları monte edildi. Kırık kısımları yeniden onarılan kamelyalar boyanırken, eskiyen çöp kutuları da yenileriyle değiştirildi. Kırılan bordür taşları ile zemindeki travertenler de tamir edildi.


Bitki dokusu zenginleştirildi


Parkın zaman içerisinde topraklaşan bölümlerine yeniden çim ekilirken, dikilen yeni bitkilerle mevcut yeşil doku zenginleştirildi. Yeşil alandaki spor sahalarının oyun alanı çizgileri yenilenirken, sahayı çevreleyen ve tahrip olan tel örgüler ise tamir edildi. Tabelası da boyanan İsmet İnönü Parkı, bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden halkın kullanımına açıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER