Eğitim

Keşif Kampüsü’nde yılsonu şenliği

Samsun büyükşehir belediyesi tarafından teknofest’in ‘kalıcı izleri’ kapsamında şehre kazandırılan keşif kampüsü’nde yılsonu bilim şenliği düzenlendi. öğrenciler yıl boyunca yaptığı bilimsel ve teknolojik ürünleri sergiledi.

Keşif Kampüsü’nde yılsonu şenliği
01-06-2024 17:44

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından TEKNOFEST’in ‘kalıcı izleri’ kapsamında şehre kazandırılan Keşif Kampüsü’nde yılsonu bilim şenliği düzenlendi. Öğrenciler yıl boyunca yaptığı bilimsel ve teknolojik ürünleri sergiledi.


Bilim ve teknolojiyi harmanlayarak geleceğin yapı taşları olan çocuklarla buluşturmayı amaçlayan Keşif Kampüsü’nde sınavı başarıyla tamamlayan 9-11 yaş grubundaki 372 öğrenci 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde matematik, fizik, astronomi uzay, havacılık, teknoloji, kimya, insan bilimi, doğa, kişisel gelişim, destekleyici eğitim, girişim, üretim eğitimi aldı. Deneyap atölyelerinin de yer aldığı Keşif Kampüsü’nde öğrenciler yıl boyunca birçok ürün ortaya çıkardı. Öğrencilerin ortaya çıkardığı ürünler düzenlenen Bilim Şenliği’nde sergilendi. Şenlikte öğrenciler keyifli, veliler ise gururlu anlar yaşadı. “Her şey çocuklarımız için”


Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmek gibi bir gaye ile çalıştıklarının altını çizen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Keşif Kampüsümüz çocuklarımızın eğitimi için çok önemli bir yer. Burada geleceğin bilim insanları yetişiyor. Bunun dışında kurumumuz okul ziyaretlerine de açık. Her şey hem bugünümüz hem de kıymetli yarınlarımız olan çocuklarımız için. Keşif Kampüsü, Bilim Samsun bunlar çocuklarımıza yepyeni ufuklar açıyor. Öğrencilerimizin yıl boyunca ortaya koyduğu ürünler de bunun kanıtı” dedi.


Keşif Kampüsünde, öğrenciler bir yıl boyunca ürettikleri ürünleri sergilemenin heyecanını yaşadı. Keşif Kampüsü öğrencilerinden Zeynep Miray Sarı, “İyi ki sınavı kazanmışım. Çok güzel bir yıl geçirdik, çok güzel ürünler ürettik. Burası çok keyifli ve öğretici bir yer” derken Duru Göbel isimli öğrenci ise “Keşif Kampüsü mükemmel bir yer. Burada çok fazla şey öğrendik. Kodlama, deneyler hepsini öğrendik. Dersler de çok eğlenceli geçiyor” diye konuştu. Velilerden Öznur İleri, “Çok mutlu ve gururluyuz, çocuklarımızı severek ve güvenerek buraya getiriyoruz. Her türlü imkan sağlanıyor” şeklinde konuşurken, Veli Emrah Canikli ise şunları söyledi:


“Bugün burada ne kadar güzel işler yapıldığına tanıklık ettik. Çocuklarımızın gelecek vaat ettiğini gördük.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER