Eğitim

KİHEP eğitimini Antalya’da veren tek belediye Konyaaltı oldu

€?kadın odaklı belediyecilik’ anlayışıyla hareket eden konyaaltı belediyesi, bu konuda antalya’da bir ilke imza attı. Türkiye’de 54 ilde, antalya’da ise sadece konyaaltı belediyesi’nde gerçekleştirilen kadının insan hakları eğitim programı’na (kihep) katılan kadınlar sertifikalarını aldı. Sertifika alan kadınlar, kadına yönelik şiddetle mücadele, kadın hakları, yasalar ve kadın örgütlenmesi ile siyaset konularında uzun bir eğitimi tamamlamış oldu.

KİHEP eğitimini Antalya’da veren tek belediye Konyaaltı oldu
20-06-2024 13:40

‘Kadın odaklı belediyecilik’ anlayışıyla hareket eden Konyaaltı Belediyesi, bu konuda Antalya’da bir ilke imza attı. Türkiye’de 54 ilde, Antalya’da ise sadece Konyaaltı Belediyesi’nde gerçekleştirilen Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’na (KİHEP) katılan kadınlar sertifikalarını aldı. Sertifika alan kadınlar, kadına yönelik şiddetle mücadele, kadın hakları, yasalar ve kadın örgütlenmesi ile siyaset konularında uzun bir eğitimi tamamlamış oldu.


Konyaaltı Belediyesi ‘kadın odaklı belediyecilik’ anlayışıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda bir ilke imza atan Konyaaltı Belediyesi, Türkiye’de 54 ilde gerçekleştirilen Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’nı (KİHEP) gerçekleştirdi. Konyaaltı Belediyesi bu eğitimi Antalya’da veren tek belediye oldu. 34 kadının katıldığı 16 hafta süren eğitim Konyaaltı Belediyesi’ne bağlı Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi’nde (KOSSİM) sosyal hizmetler uzmanı Yasemin Kotan tarafından verildi. 4 ay süren eğitimi başarılı bir şekilde tamamlayan kadınlar düzenlenen sertifika töreninde sertifikalarını aldı.


Sertifika törenine katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, eğitim programına katılan kadınlara ve eğitmenlere teşekkür etti. Başkan Kotan, “Bu eğitim Antalya’da ilk defa Konyaaltı Belediyesi’nde yapıldı. Eğitimlerimizi sürdüreceğimizin sözünü de burada veriyorum. Sizlerin bu eğitimi almanız eğitici olarak sahada bulunmanız bizim için çok önemli.”


Kadın ve Aile Müdürlüğü açılacak


Konyaaltı Belediyesi olarak kadın odaklı belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Kotan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kentimizde kadınlarla alakalı her yaptığımız işi öncelikli tutuyoruz. Parklarımızı yaparken aydınlatma çalışmalarını yaparken, kariyer merkezindeki iş imkanlarına kadar her aşamada kadınları öncelikli tutuyoruz. Kadın ve Aile Müdürlüğü ile Kadın Dayanışma Merkezi açmak için de çalışmalarımız devam ediyor.”


17 bin kadına ulaşıldı


KİHEP Program Sorumlusu Hande Yüksel ise, programın önümüzdeki yıl 30. yılını dolduracağını söyledi. Yüksel, “Program Türkiye’de 54 ilde gerçekleşti. Programımız ile 17 bin kadına ulaştık. Bugün burada 34 kadına daha sertifika vereceğiz. Çok heyecanlıyız. KİHEP ile yolu kesişen her kadın kendi hayatında bir takım dönüşümler yaşıyor. Sonrasında da çevresindeki kadınların hayatını etkiliyor.” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Cem Kotan kadınlara sertifikalarını takdim etti. Toplu fotoğraf çektiren kadınlar hep bir ağızdan “Kadınlar Vardır, Kadınlar Her Yerde” adlı şarkıyı söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER