Siyaset

Kılıçdaroğlı gitmezse bende mahkeme davetlerine gitmeyeceğim!

Ak Parti Eski Milletvekili Şamil Tayyar, CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendini hukuk üstünde biri gibi görmesini eleştirerek, " O da vekildi, ben de vekildim. Ben günümün yarısı mahkemelerde geçti. Buradan ilan ediyorum, Kılıçdaroğlu mahkemeye gitmeden ben de hiçbir mahkeme davetine uymayacağım." dedi.

Kılıçdaroğlı gitmezse bende mahkeme davetlerine gitmeyeceğim!
17-10-2024 17:13
17-10-2024 17:15
GAZİANTEP

Ak Parti Eski Milletvekili Şamil Tayyar, CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendini hukuk üstünde biri gibi görmesini eleştirerek, " Buradan ilan ediyorum, Kılıçdaroğlu mahkemeye gitmeden ben de hiçbir mahkeme davetine uymayacağım." dedi.

CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun zorla mahkeme getirilmesiyle ilgili karara en ilginç tepki Ak Parti Eski Milletvekili Şamil Tayyar'dan geldi.

Tayyar, 2016 yılında dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla mahkemeden mahkemeye koşuşturduğunu ifade ederek, Kılıçdaroğlu'nun mahkemenin davetine 6 kez gitmemiş birinin kendisini hukukun üstünde gördüğünü söyledi.

Şamil Tayyar, sosyal medya X hesabında şu paylaşımda bulundu:

  • "Eğri oturup doğru konuşalım. Hani dedik ya, doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz. Kılıçdaroğlu hakkında dava açılmış. Dokunulmazlığı yok, benim gibi sıradan bir vatandaş. Mahkeme 6 kez davet ediyor, ısrarla ifade vermeye gitmiyor, Normalde bir mahkeme, davetin reddine bir veya iki kez tolerans gösterir, burada görüyoruz ki genel başkanlık yapması nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun gelmeyişine 6 kez göz yumulmuş.
  • Tepkiler üzerine mahkeme, Kılıçdaroğlu hakkındaki ‘zorla getirilme’ kararını kaldırmış. Ne olacak şimdi? Kılıçdaroğlu, hiçbir şekilde mahkemeye gitmeyecek mi? Hukukun üstünde biri mi? Daha vekilken 2016’da dokunulmazlık kaldırılınca günümün yarısı adliyelerde geçti, her davete koştuk, rest çekmedik. O da vekildi, ben de.. Buradan ilan ediyorum, Kılıçdaroğlu mahkemeye gitmeden ben de hiçbir mahkeme davetine uymayacağım."
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER