Gündem

Kılıçdaroğlu'ndan yüz binlerce öğretmene çağrı: Bu sınava girmeyin

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüz binlerce öğretmene MEB'in kariyer sınavına girmeme çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, "Öğretmenlere sesleniyorum; bu saygısızlığa katlanmak zorunda değilsiniz, bu sınava girmeyin." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan yüz binlerce öğretmene çağrı: Bu sınava girmeyin
07-08-2022 21:07

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından öğretmenlerin durumuyla ilgili açıklama yaptı.

“BU SINAVA GÄ°RMEYÄ°N”

‘Kariyer sınavı' konusunda tepkisini dile getiren KılıçdaroÄŸlu, “Öğretmen kariyer sınavı rencide edici olduÄŸu için daha makul bir çözüm bulmak üzere çaÄŸrı yapmıştım. YanaÅŸmadılar. Öğretmenlere sesleniyorum; bu saygısızlığa katlanmak zorunda deÄŸilsiniz, bu sınava girmeyin. Sizleri incitmeyecek çözümü seçimden sonra birlikte (konuÅŸarak) buluruz” dedi.

Ä°KTÄ°DARA “BU İŞİ MAKUL BÄ°R ÅžEKÄ°LDE ÇÖZELÄ°M DÄ°YEREK” ÇAÄžRIDA BULUNMUÅžTU

KılıçdaroÄŸlu, öğretmenlere kariyer sınavı uygulamasına tepki göstererek, “Ömrünün yarısını evlatlarımızı yetiÅŸtirmeye adamış öğretmenlerimizi bile kariyer sınavına tabi tutmak istiyorlar. Bu onur kırıcı bir davranış. Ä°ktidarı öğretmen ve öğretme üzerinden eleÅŸtirmek istemiyorum” ifadelerini kullanmış, iktidara seslenerek, “Çağırımdır, gelin birlikte bu iÅŸi daha makul bir ÅŸekilde çözelim. En deÄŸerlilerimizi kariyer sınavları ile rencide etmeyelim. Uzman ve başöğretmen ilan etmenin yolu çoktur” demiÅŸti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER