Gündem

Kiracılara Yönelik Yeni Vergi Uygulaması Başladı

GİB'in kiracılara yönelik yeni vergi uygulaması hayata geçirildi. Kiracılar artık Dijital Vergi Dairesi üzerinden kira bildirim formu doldurabilecekler. Detaylar haberimizde.

Kiracılara Yönelik Yeni Vergi Uygulaması Başladı
21-02-2024 14:58

Ankara'da GİB tarafından hayata geçirilen yeni vergi uygulamasıyla birlikte kiracılara yönelik kira bildirim formu yayınlandı. Dijital Vergi Dairesi aboneleri kullanıcı bilgileri ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak bu formu doldurabilecekler. Bu uygulama sayesinde mülk sahiplerinin beyan ettiği kira gelirleri ile kiracıların beyanları karşılaştırılacak. Bu sayede düşük kira bedeli gösterenler, yanlış beyanda bulunanlar veya hiç beyanda bulunmayanlar tespit edilebilecek. Vergi kayıp ve kaçağının önlenmesinde önemli bir rol oynaması beklenen bu adım, emlak sektöründe de dikkatle takip ediliyor.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, GİB'in uygulamasını değerlendirirken vergi dairesi personelinin sahada kiracı ve ev sahiplerini ziyaret ederek kiralara ilişkin bilgiler aldığını ve ev sahiplerinin beyanlarının denetlendiğini belirtti.

Kira beyannamesi verme sürecinin 1 Mart'ta başlayacağını hatırlatan Akçam, ev sahiplerine uyarılarda bulunarak beyanname verme sürecinde yaşanan sıkıntılarda mali müşavirlerden destek alabileceklerini vurguladı. Kira geliri 33 bin liradan az olanlar vergiden muaf tutulurken, bu miktarın üzerindeki kira gelirleri vergilendirilecek. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER