Yaşam

Kırıkkale Belediyesi’nden "sıfır atık" atağı

Kırıkkale belediyesi "sıfır atık projesi" kapsamında çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı'nın desteğiyle şehre, mobil atık aracı ve atık getirme merkezi konteynerleri kazandırdı.

Kırıkkale Belediyesi’nden "sıfır atık" atağı
05-06-2024 16:00

Kırıkkale Belediyesi "Sıfır Atık Projesi" çerçevesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteğiyle şehre, mobil atık toplama aracı ve atık getirme merkezi konteynerleri kazandırdı.


Kırıkkale Belediyesi, çevre temizliği ve atık yönetimi konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda, 5 Mayıs Dünya Çevre Günü’nde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlanan mobil atık toplama aracı ve 6 adet atık getirme merkezi konteynerlerini şehre kazandırdı. Şehir genelinde belirlenen 6 farklı noktaya yerleştirilecek olan büyük ayrıştırıcı konteynerler, vatandaşların kullanımına sunulacak. Bu konteynerler, atıkların ayrıştırılarak toplanmasına imkan tanıyacak. Bu yeni adımlarla birlikte şehrin daha temiz ve yaşanabilir bir şehir olması hedefleniyor. Belediye, çevre temizliği konusunda vatandaşların da desteğiyle önemli ilerlemeler kaydetmeyi amaçlıyor.


Konu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Ahmet Önal, yeni atık yönetim sisteminin detaylarını paylaştı. Başkan Önal, "Kırıkkale Belediyesi olarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından getirdiğimiz mobil atık aracı ve konteynerleri sergiliyoruz. İlk etapta ayrıştırmayı yaparak ilgili alanlarda çöpleri muhafaza etmeye çalışacağız. Burada her bir vatandaşımıza da görev düşüyor. Kırıkkale’yi de temiz bir Kırıkkale yapabilmek adına üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız" dedi.


Başkan Önal, "Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER