Ekonomi

Kırmızı Et Piyasasındaki Gelişmeler Değerlendirildi

Ankara Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, kırmızı et piyasasındaki son gelişmeleri değerlendirdi. İthalat politikaları, fiyatlar ve sektördeki önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu.

Kırmızı Et Piyasasındaki Gelişmeler Değerlendirildi
01-03-2024 11:23

Ankara Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Bülent Tunç, kırmızı et piyasasındaki gelişmelere ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Et ve Süt Kurumunun (ESK) ithalat politikalarını değerlendiren Tunç, kurumun piyasayı şeffaf bir şekilde yönettiğini ifade etti. Ayrıca, ESK'nin küçük işletmelere yönelik hayvan ithalatında önemli adımlar attığını belirtti. Tunç, büyük işletmelerin kırmızı et fiyatlarını etkilediğini ve kartelleşme endişeleri olduğunu belirtti.

Yol haritasına da değinen Tunç, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından açıklanan "Hayvancılık Yol Haritası"nın sektöre yön vereceğini belirtti.

Aile işletmelerinin desteklenmesi ve hayvan ıslahı konularına da dikkat çeken Tunç, sektörün sürdürülebilirliği için önemli adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER