Asayiş

KKTC’deki orman yangınının nedeni belli oldu

Kktc’deki orman yangınının nedeni belli oldu

KKTC’deki orman yangınının nedeni belli oldu
07-06-2024 20:53

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan Mersinlik-Tatlısu arasındaki ormanlık alanda dün başlayan ve kontrol altına alınan orman yangınının çıkış nedeninin elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlardan kaynaklandığı açıklandı.


KKTC’de bulunan Mersinlik-Tatlısu arasındaki ormanlık alanda dün başlayan ve kontrol altına alınan orman yangınının çıkış nedeni belli oldu. KKTC polisinden yapılan açıklamaya göre, yangın aşırı sıcak nedeniyle sarkarak birbirine sürten elektrik tellerinde oluşan kıvılcımların kuru otları tutuşturmasıyla çıktı. Ormanlık alanda meydana gelen yangın sonucu yaklaşık 10 hektarlık arazi içerisindeki çam, servi, yabani zeytin ve harnup ağaçları ve maki bitki örtüsü yandı. KKTC’li Bakan Çavuş’tan duyarlılık çağrısı


KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, orman yangınlarına karşı halka duyarlılık çağrısı yaptı. Ormanlık alanlara sigara izmariti atılmaması yönünde uyarılarda bulunan Çavuş, en ufak bir duman görüldüğünde itfaiye ve orman yangın ihbar hatlarının aranmasını istedi. Çavuş, Tatlısu-Mersinlik arasındaki yangının erken müdahaleyle ve özellikle helikopterle erken müdahale sayesinde kontrol altına alındığını vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER