العربية

Koreler arası çöp krizi! Balon, başkanlık binasına düştü

Güney Kore Devlet Başkanlığı Güvenlik Teşkilatı, Kuzey Kore'den balonla gönderilen çöplerin Güney Kore Devlet Başkanlığı yerleşkesinde patladığı ve binanın üstüne düştüğünü duyurdu.

Koreler arası çöp krizi! Balon, başkanlık binasına düştü
24-10-2024 12:28

Yonhap'ın haberine göre Güney Kore ordusu, Kuzey'den yeni çöp balonları gönderildiğini duyurdu.

ATIKLAR BİNANIN ÜSTÜNE DÜŞTÜ

Güney Kore Devlet Başkanlığı Güvenlik Teşkilatından yapılan açıklamada ise gönderilen balonlardan birinin Devlet Başkanlığı binasının üstündeyken havada patladığı ve balondaki atıkların binanın üstüne düştüğü aktarıldı.

Atıkların güvenle toplandığı belirtilen açıklamaya göre, olay, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı (JCS) ile koordineli şekilde izlendi.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ GERİLİMLER SÜRÜYOR

İki ülke arasındaki "balon gerilimi" aylardır devam ediyor. Güney Kore'de ikamet eden Kuzey Koreli sığınmacılar ve aktivistler, Pyongyang yönetimini eleştiren propaganda broşürleriyle dolu büyük balonları Kuzey'e yollamıştı.

Kuzey Kore ise buna cevaben mayıs sonundan itibaren çöp taşıyan 5 binden fazla balonu Güney Kore'ye göndermişti.

GÜNEY KORE'NİN PROPAGANDA BROŞÜRLERİ GÖNDERDİĞİ İDDİASI

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı ayrıca 11 Ekim'de, Güney Kore'nin 3, 9 ve 10 Ekim tarihlerinde propaganda broşürleri taşıyan insansız hava araçlarını Kuzey'in başkenti Pyongyang'a gönderdiğini öne sürmüştü.

JCS'den yapılan açıklamada ise Kuzey Kore üzerine insansız hava aracı gönderilmediği belirtilerek Pyongyang'ın iddiaları reddedilmişti.

KORELER ARASI GERİLİM TIRMANIYOR

Güney Kore daha sonra, Pyongyang'ın Rusya'ya destek vermek için Ukrayna'ya asker gönderdiğini iddia etmiş, ABD dün bunu doğrulamıştı.

Seul'un Pyongyang'ın Ukrayna'ya asker gönderdiği hakkındaki açıklamasının ardından Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, Ukraynalı ve Güney Koreli yetkililere "deliler" diye hitap etmiş ve bu ülkelerin, nükleer silah sahibi ülkelere karşı "takip kabiliyeti olmaksızın rastgele ve pervasızca sözler sarf ettiğini" savunmuştu.

Kaynak: HABER7.COM

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER