Kültür

Köy evi lüks restoran oldu

Denizli’de çal halk eğitim merkezi müdürlüğü ilçenin turizm potansiyelini arttırmak ve katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği proje kapsamında bir köy evini yeniden düzenleyerek restoran haline getirdi.

Köy evi lüks restoran oldu
01-06-2024 13:18

Denizli’de Çal Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ilçenin turizm potansiyelini arttırmak ve katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği proje kapsamında bir köy evini yeniden düzenleyerek restoran haline getirdi.


Çal Bahadınlar mahallesinde hayat geçirilen proje ile köy evi restoran ve kafe haline getirildi. Çal Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen proje ile hazırlanan restoranda yöreye özgü yemek ve ikramların servis edileceği bildirildi. İşletmenin önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacağı ve yöresel yemeklerin köy halkı ile Halk eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanacağı belirtildi. Yerli ve yabancı turistleri yöresel lezzetlerle tanıştırmayı hedefleyen işletme, dekoru ile ziyaretçilerini geçmişe götürüyor. İşletmede yöreye özgü bükme, katmer ve ekmek çeşitleri ile kahvaltı servisi yapılacağı akşam ve öğlen servislerinde ise tarhana çorbası, bamya aşı, yaprak sarma, ızgara ve et güveç tarzı ikramların menüde yer alacağı ifade edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER