Yaşam

Kurban atıkları uyarısı

Samsun büyükşehir belediyesi su ve kanalizasyon idaresi (saski) genel müdürlüğü, bayramda kurban atıkları nedeniyle altyapı şebekelerinin zarar görmemesi için hayvansal atıkların kanalizasyon ve yağmursuyu kanallarına atılmamasını istedi.

Kurban atıkları uyarısı
15-06-2024 11:52

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı’nda hayvansal atıkların kanalizasyon ve yağmursuyu kanallarına atılmaması uyarısında bulundu.


SASKİ Genel Müdürlüğü, kurban ibadetinin yerine getirilmesinden sonra altyapı şebekelerinin zarar görmemesi için hayvansal atıkların kanalizasyon ve yağmursuyu kanallarına atılmamasını istedi. Kurbanda çevreye bilinçsizce atılan hayvansal atıkların kentin altyapı sistemlerine ciddi şekilde zarar verdiğine dikkat çeken SASKİ Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada şu uyarılara yer verdi:


“Şehrimiz genelinde atık su ve yağmur sularını tahliye ederek arıtma tesislerine ileten şebeke hatlarımızın sağlıklı şekilde işlevini yerine getirmesi büyük önem taşımaktadır. Dini vecibemizi yerine getirirken kurban atıklarının ve çöplerin bu hatlara atılmaması noktasında vatandaşlarımızın duyarlı ve hassas davranması, şehir kanalizasyon şebekesinin sağlıklı çalışması açısından son derece önemlidir. Kentimizin her noktasında şebeke hatlarımıza yönelik kapsamlı periyodik temizlik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekiplerimiz bu hatları temizlemek için büyük gayret sarf etmektedir. Ancak çevreye bilinçsizce atılan kurban atıkları ve çöpler nedeniyle zarar gören şebeke hatlarımız, işlevini yerine getiremez hale gelmektedir. Sağanak yağışlar sonrasında maalesef su baskınları yaşanabilmektedir. Bu yüzden vatandaşlarımızı kurban atıklarını mazgallar, atık su ve yağmur suyu hatlarına atmamaları konusunda duyarlı olmaya ve hassasiyet göstermeye davet ediyoruz. SASKİ Genel Müdürlüğü olarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ekiplerimizle, 7/24 esasına göre hizmet vermeye devam edeceğiz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER