Gündem

Kurbanlık satıcısı kadın: “Kurbanlıklar pahalı satılıyor bu kadar olmaz"

Kahramanmaraş ağır dağı kayabaşı mevkiinde küçükbaş hayvan besleyen 66 yaşındaki fatma kutaz, beslediği hayvanların sütlerinden de maraş peyniri yapıyor

Kurbanlık satıcısı kadın: “Kurbanlıklar pahalı satılıyor bu kadar olmaz"
10-06-2024 13:58

Kahramanmaraş’ta dağ evinde kurbanlık küçükbaş hayvan satışını yapan Fatma Kutaz, “Çok pahalı satmanın bir gereği yok. Değeri olmayıp da pahalı verenler çok. Bu kadar da pahalı satılmamalı” dedi.


Kahramanmaraş Ağır Dağı Kayabaşı mevkiinde küçükbaş hayvan besleyen 66 yaşındaki Fatma Kutaz, beslediği hayvanların sütlerinden de Maraş peyniri yapıyor. Dağ evinde küçükbaş hayvanlarını kurban için satışa çıkardığını söyleyen Kutaz, kurbanlıkların pahalı olduğunu ifade etti. Kurban kesemeyenler için fiyatların pahalı olmaması gerektiğini söyleyen Kutaz, “Burada kurbanlık besleyip satmaya çalışıyoruz. Aynı zamanda keçilerin sütünden Maraş peyniri yapıyoruz. Bölgemizde su sorunu var. Gelenlere kurbanlık satışı yaparız çok pahalı satmanın bir gereği yok. Değeri olmayıp ta pahalı verenler çok bu kadar da olmaz. Günlerimiz sabah kalkıyoruz oğlakları güdüyoruz. Sonra keçileri sağıyoruz onlarla peynir yapıyoruz ve akşam oluyor. Yerimiz Ağır Dağı’nda herkesi bekleriz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER