Siyaset

'Kürdistan' çıkışıyla gündeme gelen CHP'li Bilek'in HDP'ye oy verdiği ortay

"Diyarbakır Kürdistan'ın önemli bir şehridir" açıklamasıyla tepki çeken CHP'li Nevaf Bilek'in 2015 seçimlerinde CHP adına görevli olduğu ve kendisinin de oy kullandığı sandıktan CHP'ye oy çıkmadığı, tüm oyların HDP'ye gittiği öğrenildi.

'Kürdistan' çıkışıyla gündeme gelen CHP'li Bilek'in HDP'ye oy verdiği ortay
13-09-2022 09:34

CHP'nin HDP'ye bakanlık vaadi siyaset gündeminin tartışmalı konusu olarak sıcaklığını korurken bir skandal açıklama da CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek'ten geldi.

CHP Diyarbakır İl Kongresi'nde konuşan CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek, 'Türkiye Kürdistanı' ifadesinde bulundu, açık açık bölücülük yaptı.

Nevaf Bilek kongre ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Seçim sonucunun Diyarbakır'a, Türkiye'ye, dünyaya hayırlı olmasını diliyoruz. Diyarbakır hakikaten Türkiye Kürdistan'ında önemli, tarihi bir şehrimiz. Büyük bir şehrimiz. Ben de aslen Siirt'liyim ve Diyarbakır'ı iyi tanıyorum." ifadelerini kullandı.

BİLEK'İN OY KULLANDIĞI SANDIKTAN CHP ÇIKMADI

CHP'l Nevaf Bilek'in, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Siirt'in Eruh ilçesine bağlı Çimencik köyünde CHP adına görevli olduğu ve kendisinin de oy kullandığı sandıktan CHP'ye hiç oy çıkmadığı öğrenildi.

Sandıktan çıkan 47 oyun da HDP'ye verildiği görüldü. 

Bilek'in ise CHP'yi temsil etmesine rağmen HDP'ye oy vermesi sosyal medyada tepki gördü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER