Siyaset

Kurtulmuş, Fildişi Sahili Ziyareti ve Yeni Anayasa Tartışmaları Hakkında Konuştu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili ziyareti ve yeni anayasa tartışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, Türkiye'nin Afrika politikasını ve anayasa çalışmalarını değerlendirdi.

Kurtulmuş, Fildişi Sahili Ziyareti ve Yeni Anayasa Tartışmaları Hakkında Konuştu
07-03-2024 16:24

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Fildişi Sahili'nden dönüşünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Fildişi Sahili ziyareti sırasında gerçekleştirdikleri görüşmeler ve Afrika'nın önemine vurgu yaptı. Ayrıca yeni anayasa tartışmalarına ilişkin Meclis'in çalışmalarını ve yöntemini değerlendirdi. Kurtulmuş, Fildişi Sahili ziyaretinde gerçekleştirilen görüşmeler hakkında detaylı bilgi verdi. Fildişi Sahili'nin Türkiye ile işbirliği konusundaki isteğini ve potansiyel yatırımları anlattı.

Enerji alanında önemli bir yatırımın gerçekleştirileceğini belirterek, Türkiye firmasının burada enerji santrali kuracağını ve ülkenin enerji ihtiyacının karşılanacağını ifade etti. Savunma sanayisinde işbirliğine açık olduklarını ve Türkiye'nin ürünlerine ihtiyaçları olduğunu aktardı. Ayrıca İSİPAB 18.

Konferansı'nda gerçekleştirdikleri görüşmelere de değinen Kurtulmuş, İsrail'e karşı alınması gereken önlemleri ve İslam ülkelerinin birlik olma gerekliliğini vurguladı. Gençlerin hayal kurmaları gerektiğini belirtti ve Türkiye'nin bölgedeki kültürel ve diplomasi faaliyetlerine değindi.

Yeni anayasa tartışmalarına ilişkin ise Kurtulmuş, Meclis'in yapıcı bir şekilde çalışması gerektiğini ve en yüksek konsensüsü bulmanın önemli olduğunu ifade etti.

Meclis İçtüzüğü konusunda da gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti ve doğru yöntemlerle çalışıldığında sonuç alınabileceğine inandığını dile getirdi. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER