Kültür

Kütahya’da ’Kendin yap’ festivali

Kütahya’da 2. Kendin yap festivali düzenlendi

Kütahya’da ’Kendin yap’ festivali
13-06-2024 11:19

Kütahya Kendin Yap Atölyesi tarafından düzenlenen 2. Kendin Yap Festivali, Dumlupınar Kapalı Spor Salonu’nda büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.


Etkinlik, 2019 yılında Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle başlatılan “Yeni Nesil Eğitim Mali Destek” projesi çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce kurulan Kendin Yap Atölyesi’nin yılsonu etkinliğinde, öğrenciler tarafından tasarlanıp üretilen robotlar yarıştırıldı.


2022-2023 öğretim yılında yaklaşık 8 bin öğrenciyi misafir eden atölye, 2023-2024 öğretim yılında tam zamanlı öğrenci kayıtlarına başlamış ve bugüne kadar toplamda 800 öğrenciye tam zamanlı eğitim sundu. Bu çerçevede gerçekleştirilen festivalde, öğrenciler 5 farklı kategoride hünerlerini sergiledi. Çizgi İzleyen Robot, Mini Sumo, Yap Yarıştır Balon Patlama, Robofutbol ve Blok Tabanlı Kodlama gibi kategorilerde yarışan öğrenciler, teknoloji ve inovasyon alanındaki yeteneklerini gösterme fırsatı buldu.


Festivalin sadece bir yarışma olmanın ötesinde, öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri ve yeni arkadaşlıklar kurabilecekleri bir platform sağladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmenler, danışmanlar ve destek veren kurumlara teşekkür etti.


Dereceye giren öğrencilere madalya ve belgeleri İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kutlu Eser, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Hamdi Sarıöz ve Hakan Gölpınar ile Şube Müdürü Mustafa Topuz tarafından takdim edildi. Müdür Başyiğit, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER