Kültür

Kütahya’da tarihi mekanlarda oryantiring coşkusu

Kütahya'da tarihi mekanlarda oryantiring coşkusu

Kütahya’da tarihi mekanlarda oryantiring coşkusu
10-06-2024 17:52

Kütahya’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi tarafından genç neslin tarih bilincini arttırmak ve takım çalışması ruhunu geliştirmek amacıyla “Tarihi Mekan Oryantiring” yarışması düzenlendi.


Büyük bir coşku ve heyecanla tamamlanan “Tarihi Mekan Oryantiring” yarışmasında ortaokul öğrencileri, doğayla iç içe zaman geçirdikleri anlamlı etkinlikte kıyasıya mücadele ettiler.


Yarışmaya 19 Mayıs Ortaokulu, Adnan Menderes Ortaokulu, Ahteri İmam Hatip Ortaokulu, Akkent İmam Hatip Ortaokulu, Fatih Ortaokulu, Fevzi Çakmak Ortaokulu, Kadir Adlım Ortaokulu, Parmakören Ortaokulu, Şehit Uzman Çavuş Hasan Kahraman Ortaokulu ve Şule Mete Tetik İmam Hatip Ortaokulu katıldı. Yarışmada öğrenciler, tarihi rotalarda yön bulma yeteneklerini sergileyerek, bilgilerini pratiğe döktüler.


Yarışma parkuru, Kütahya merkezinde Ulu Cami Bahçesi’nde başlayıp yine aynı noktada sona erdi. Katılımcılar, Çinili Çeşme, Analıca Mescid (Analıca Camii), Büyük Bedesten, İshak Fakih Cami, Kaditler Cami, Paşam Sultan Türbesi ve Şengül Hamamı gibi önemli tarihi mekanlarda bilgi ve becerilerini sergilediler.


Zorlu parkurları başarıyla tamamlayan ve dereceye giren okullar ise büyük takdir topladı. Şehit Uzman Çavuş Hasan Kahraman Ortaokulu birinci olurken, Parmakören Ortaokulu ikinci, Şule Mete Tetik Ortaokulu ise üçüncü oldu. Dereceye giren okul takımları, madalya, katılım belgeleri ve hediyelerini, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hakan Gölpınar ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Topuz’un elinden aldılar.


Yarışmanın hazırlık süreci, görevli öğretmenlerin özverili çalışmalarıyla tamamlandı. Öğrencilere, hem tarihi mekanlar hakkında bilgi verildi, hem de oryantiring teknikleri öğretildi. Yarışma öncesi yapılan bilgilendirme toplantıları ve parkur tanıtımları, öğrencilerin performansını artırdı.


Bu anlamlı etkinliğin hem öğrencilerin eğitim hayatlarına farklı bir renk kattığını, hem de tarihi mekanların önemini bir kez daha hatırlattığına dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, oryantiring yarışmasının ardından öğrencilerin doğayla iç içe bir gün geçirmenin ve tarih bilincini arttırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.


Öğrencilerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamanın hedeflendiği oryantiring yarışması, gelecek yıllarda da devam ederek. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğretmenleri, gönüllüleri ve katılımcı okulları tebrik etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER