Gündem

Lojistiğin Kalbi Mersin Projesi için imzalar atıldı

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'de, lojistik faaliyetler alanındaki tır şoförü ihtiyacını karşılamaya yönelik, ehliyet, mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri sağlayacak olan Lojistiğin Kalbi Mersin Projesi için imzalar atıldı.

Lojistiğin Kalbi Mersin Projesi için imzalar atıldı
21-09-2023 13:02

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'de, lojistik faaliyetler alanındaki tır şoförü ihtiyacını karşılamaya yönelik, ehliyet, mesleki ve kişisel gelişim eğitimleri sağlayacak olan Lojistiğin Kalbi Mersin Projesi için imzalar atıldı.
Vali Ali Hamza Pehlivan'ın katılımıyla, Mersin Valiliği himaye ve koordinatörlüğünde; Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Mersin Mer- Port Lojistik şirketinin ortaklığı ile 'Lojistiğin Kalbi Mersin' projesi imza töreni gerçekleştirildi.
Protokol imza töreninin ardından konuşan Vali Pehlivan, protokol çerçevesinde kentte tır şoförü yetiştirme konusunda önemli bir adım attıklarını belirterek, "Mersin'de bulunan şirketleri, fabrikaları, OSB'lerimizi, sanayicilerimizi, iş insanlarını ziyaret ettiğimizde, çeşitli sektörlerde meslek erbabı bulma konusunda sıkıntılar yaşandığını bizlere ifade ediyorlar. Biz, İŞKUR İl Müdürlüğü aracılığıyla her sektöre işçi bulma konusunda yardımcı olma gayreti içerisindeyiz. Bu çalışmalarımız yıl boyu devam ediyor. İl İstihdam Kurulumuzda bu konuları değerlendiriyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı çerçevesinde ve Bakanlığımızın destekleriyle oluşturulan Mesleki eğitim merkezlerinde bu alanlarda eğitimlere ağırlık veriyoruz. Meslek liselerimizde uygulanan bu konuları çok yakından takip ediyoruz. Okullarımızda ve mesleki eğitim merkezlerimizde verilen eğitimlerin sahaya, işletmelere, iş dünyasına, üretim alanına ve bütün sektörlere yansımasını çok önemsiyoruz. Tır şoförü alanındaki ihtiyaç da, bu bağlamda bizlere iletilen konular arasında yer alıyor. Bugün, bu konuda profesyonel bir adım atarak bir iş birliği protokolü imzaladık" dedi.
Bir yıl içerisinde 4 ayrı grup halinde tır şoförü adayları alınarak eğitimlerden geçirilerek ve sınavlara tabi tutulacağını ifade eden Vali Pehlivan, "Protokolde paydaş olan firma tarafından da iş garantisi temin edilecek ve en az 2 yıl boyunca şoförlerimizi istihdam edecekler. 20'şerli gruplar halinde toplam 80 şoför adayı bu sürece dahil olacaktır. Nihayetinde bir yıl içerisinde sektöre 80 tır şoförü kazandırmış olacağız.  Sembolik değeri, içeriği ve alana yansıma boyutu ön planda olan bir protokol imzaladık. Bu rakamların giderek artacağını ve lojistik sektöründe faaliyet gösteren diğer firmaların da bu konuda bizlerle iş birliği yapacağını düşünüyor ve buna inanıyoruz" diye konuştu. (DHA)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER