Dünya

Macron'un Avrupa ve Türkiye danışmanı Dumont, Fransa'nın Ankara Büyükelçiliğine atandı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Avrupa ve Türkiye ile ilişkilerden sorumlu danışmanı Isabelle Dumont, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi olarak göreve başlayacak.

Macron'un Avrupa ve Türkiye danışmanı Dumont, Fransa'nın Ankara Büyükelçiliğine atandı
21-08-2023 19:17

Fransa, tartışmalı bir ismi Türkiye'ye Büyükelçi olarak atadı. Ermeni muhibbi Fransız diplomat Isabelle Dumont Fransa'nın yeni Ankara Büyükelçisi oldu.

MACRON'DAN DİKKAT ÇEKEN ATAMA

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye ve Azerbaycan'ın siyasetinden duyduğu rahatsızlık bir sır değil. Macron'un bu politikasının ardındaki kişilerden biri de Dumont. Dumont, Türkiye'nin Kafkasya'da artan etkisini Azerbaycan'ın güçlenmesini Fransa'nın ulusal çıkarlarına yönelik bir risk olarak değerlendiriyordu. Türkiye ile Azerbaycan'ın bu yöndeki gelişimini önlemek için adımlar atma konusunda inisiyatifini elinde bulunduruyordu.

KARABAĞ SAVAŞI'NDA TÜRK KARŞITLIĞI GÖSTERMİŞTİ

Dumont, Azerbaycan'ın Karabağ'da 44 gün süren vatan muharebesi sırasında da Türk karşıtlığını net bir şekilde gösterdi. BM Güvenlik Konseyi toplantısında Fransa temsilcisinin Azerbaycan'a yönelik iftiralarla dolu konuşmasını o kaleme aldı.

İkinci Karabağ Savaşı'nda Azerbaycan'ın mutlak zaferi ufukta göründüğünde ateşkes girişiminde bulunulması Isabelle Dumont'un fikriydi. Ateşkes olmasaydı Karabağ'ın şu anda da işgal altında olan bölgelerinin silahlı Ermenilerden temizlenmesinin yolu açılacaktı.

Türkiye ve Azerbaycan'a düşmanca düşünceleriyle bilinen Dumont'un yeni görevinde de iyi niyetli girişimlerde bulunmayacağı açık.

2019-2020 arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Fransa'nın Lefkoşa Büyükelçisi olarak görev yapan Dumont, Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği görevine atanana kadar, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un danışmanlığını yapıyordu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER