Eğitim

Manisa’da LGS’de Türkiye şampiyonu olan 8 öğrenciden 4’ü Yunusemre’den

Mehmet suphi egemen ortaokulu’ndan ali eren dalgıç, vestel ortaokulu’ndan eren naymanol, ile ilçedeki iki farklı özel okulda okuyan ferhat ege akarsu (fotoğraftaki) ve kağan genç lgs’den 500 tam puan aldı.

Manisa’da LGS’de Türkiye şampiyonu olan 8 öğrenciden 4’ü Yunusemre’den
28-06-2024 17:09

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde 4 öğrenci LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye Şampiyonu oldu.


Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçları açıklandı. Türkiye genelinde 352 öğrenci 500 tam puan almayı başardı. Manisa il genelinde 8 öğrenci birinciliği paylaşırken 8 öğrenciden 4’ünün Yunusemre ilçesinden olması dikkat çekti.


Yunusemre’de ise 4 öğrenci 500 tam puan alarak Manisa’nın gururu oldu. Yunusemre’de 2’si devlet okulu, 2’si de özel okuldan 4 öğrenci tam puan almayı başardı. Mehmet Suphi Egemen Ortaokulu’ndan Ali Eren Dalgıç, Vestel Ortaokulu’ndan Eren Naymanol, ile ilçedeki iki farklı özel okulda okuyan Ferhat Ege Akarsu ve Kağan Genç LGS’den 500 tam puan aldı.


Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, öğrencileri tebrik etti. Kaymakam Kantay, “Sizden aldığımız güç ve çalışmalarımızda bize olan güven ve desteği her zaman hissediyoruz. Size tüm eğitim teşkilatlarımız adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş ise, Yunusemre’nin eğitimde her zaman zirvede olduğunu, LGS’de Manisa’daki 8 birinciden 4’ünün Yunusemre ilçesinde olduğunu ifade ederek, “Eğitimin şampiyonları lise hayallerine Yunusemre’de ulaştılar” diyerek öğrencileri tebrik etti.


Diğer 4 şampiyon


Bu arada Manisa’daki diğer tam puan alan 4 öğrencinin Turgutlu’dan Eymen Çağlayan, Şehzadeler’den Eymen Sunmaz, Salihli’den Bedri Topçu ve Akhisar’dan Hilal Koyuncu olduğu öğrenildi. 4 öğrenciden 3’ünü devlet okulu birinin de özel okuldan olduğu öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER