Gündem

Mardin TSO Başkanı Çelik, “Taziye Ziyaret kuralları bölgenin hassasiyetidir”

Mardin TSO Başkanı Çelik “Taziye sahipleri acılarını yaşarken birilerinin bu acılı günlerde çıkıp provokasyonda bulunması ne inancımıza ne de kültürümüze yakışmayan bir eylemdir”

Mardin TSO Başkanı Çelik, “Taziye Ziyaret kuralları bölgenin hassasiyetidir”
24-06-2024 19:22

  Mardin'de sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Mazıdağı ilçesine bağlı Yücebağ Mahallesi'nde yangın nedeniyle vefat edenlerin yakınlarına taziye ziyareti sırasında yaşananlara ilişkin açıklamada bulundu.

Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hatip Çelik, hizmet binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Diyarbakır’ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki ekili alanlarda can ve mal kaybına neden olan yangının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.

Yangında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileğinde bulunan Çelik,  bü tür afetlerin bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini belirtti.

Çelik, şöyle konuştu:

"Medeniyetin, kültürün ve inancın başkenti olan şehrimizde yüzyıllardır kendi geleneklerine, örf adetlerine bağlı, din, dil, ırk mezhep ayırımı yapmadan ve her türlü siyasi görüşe saygı duyan bir toplum olarak taziyelerimizde, taziye sahipleri acılarını yaşarken birilerinin bu acılı günlerde çıkıp provokasyonda bulunması ne inancımıza ne de kültürümüze yakışmayan bir eylemdir. Toplum olarak sağduyulu olmalı, böyle acılı günlerimizde birlik olmalı ve yaralarımızı birlikte sarmaya devam etmeliyiz. Siyaseti taziye evlerinde değil mecliste yapmalarını istiyoruz. 6 Şubat depreminde olduğu gibi bu afette de devletimiz, milletimiz ile birlikte bölgemizde yaşanan yangın afetinin ilk saatlerinden itibaren vatandaşlarımızın yanında olmuş, gereken desteği vermiş ve vermeye devam edecektir. Yangın çıkış sebebinin araştırma çalışmaları devam etmekte olup en kısa zamanda sonuca ulaşılacağına olan inancımız tamdır."

 

Kaynak: mardinsoz.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER