Asayiş

Mardin Valisi Akkoyun, "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı"nın ardından açıklamlarda bulundu

Akkoyun "İlimizde, teröre, onların işbirlikçilerine, zehir tacirlerine ve organize suç örgütlerine her alanda, gerek dijital mecralarda gerek toplumsal mecrada faaliyetlerine müsaade edilmemiş ve edilmeyecektir

Mardin Valisi Akkoyun,
06-06-2024 07:58
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, güvenlik güçlerince kentte geçen ay yürütülen çalışmalara ilişkin, "İlimizde, teröre, onların işbirlikçilerine, zehir tacirlerine ve organize suç örgütlerine her alanda, gerek dijital mecralarda gerek toplumsal mecrada faaliyetlerine müsaade edilmemiş ve edilmeyecektir." dedi.
Vali Akkoyun, İl Emniyet Müdürü Cebrail Buğday ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İdris Tataroğlu ile Valilikte düzenlenen "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı"na katıldı.
Akkoyun, burada yaptığı konuşmada, asayiş ve güvenlik verilerini değerlendirerek suç oranlarını azaltma, huzur ve güven ortamının istikrarını sağlayarak vatandaşların yaşam kalitesini yükseltme ve oluşturdukları güven ortamının devamını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Bu çerçevede asayiş ve güvenlik konularındaki çalışmalara hız kesmeden ve kararlılıkla sürdürdüklerini kaydeden Akkoyun, şunları söyledi:
" Vatandaşlarımızın huzur, güven, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yıkıcı, bölücü ve her türlü terör tehdidini bertaraf etmek temel hedefimizdir.
Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bölücü terör örgütlerine karşı kararlı mücadelemiz devam etmektedir. Bu anlayışla Mayıs ayında Mardin’de, bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik toplam 20 operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 58 kişiden 12’si tutuklanmıştır.
Terörle birlikte Organize Suç Çetelerine yönelik operasyonlarımız da kararlılıkla devam ediyor. Bu kapsamda ilimizde 16 operasyon düzenlenmiş, 25 kişi hakkında işlem yapılmıştır."
Akkoyun, il genelinde yapılan terör, asayiş, organize suçlar ile huzur ve güven uygulamalarında, 3 uzun namlulu silah, 5 ruhsatsız av tüfeği, 71 ruhsatsız tabanca ve 830 muhtelif mühimmat ele geçirildiğini aktardı.
Ülkenin güvenliği huzur ortamının devamı için düzensiz göçle mücadelenin de kararlılıkla devam ettiğinin altını çizen Akkoyun, "Suriye sınır hattında yer alan ilimizde, ülkemize yasadışı yollarla geçmeye çalışan şahıslara yönelik gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Mayıs ayı içerisinde Suriye’den ülkemize yasadışı yollarla geçmeye teşebbüs eden 54 şahıs Hudut Birliklerimiz tarafından hudut hattı ötesinde engellenmiştir. Sınırı geçmeye teşebbüs eden 16 şahıs sınırda görev yapan birliklerimiz tarafından yakalanarak kolluk kuvvetlerimize teslim edilmiştir." ifadelerini kullandı.
Hassasiyet ve büyük gayret ile yürüttükleri bağımlılıkla mücadele çalışmalarında bir taraftan kolluk kuvvetlerimiz kente uyuşturucu madde girişini engellerken diğer taraftan uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi ve vatandaşları bilinçlendirme faaliyetlerini sürdürdüklerinin altını çizen Akkoyun, bu kapsamda narkotik suçlarla mücadele kapsamında Mayıs ayında düzenlenen 115 operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 10'nun tutuklandığını vurguladı.
Vali Akkoyun, trafik denetimleri kapsamında Mayıs ayında 1413’ü okul servis aracı olmak üzere toplam 94 bin 691 araç denetlendiğini belirterek, Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda 11 bin 721 öğrenciye de teorik ve uygulamalı eğitim verildiğini söyledi.
Mardin'in huzuru ve güvenliği için devletin tüm kurumları ve her bir çalışanıyla verdiği mücadelenin kararlılıkla hız kesmeden devam ederken, vatandaşların verdikleri destekle daha da güçlenerek yol kat etiklerini kaydeden Akkoyun, "Mardin huzurlu ve güvenli bir şehirdir. Yüzyıllardır, birliktelik ve kardeşlik örneği sergileyen, birlikte yaşamanın en güzel örneğidir Mardin. Bu özel ve güçlü toplumsal yapısı, tarihi dokusu ve hoşgörü iklimiyle yüz yıllardır farklı dinlere ve dillere sahip vatandaşlarımız şehrimizde huzur, güven ve kardeşlik içerisinde yaşamaktadırlar. Bu huzur ve güven ortamının devamı için vatandaşlarımızın desteği ile çalışmaya devam ediyoruz. İlimizde, teröre, onların işbirlikçilerine, zehir tacirlerine ve organize suç örgütlerine her alanda, gerek dijital mecralarda gerek toplumsal mecrada faaliyetlerine müsaade edilmemiş ve edilmeyecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: mardinsoz.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER