Sağlık

Medical Point’ten dijital dönüşümle doğaya büyük katkı

Medical Point Hastanelerinde gerçekleştirilen dijital dönüşümle son 1 yılda İzmir, Gaziantep ve Batman hastanelerinde 14 milyon 400 bin A4 kağıt çıktısından tasarruf edildi.

Medical Point’ten dijital dönüşümle doğaya büyük katkı
04-06-2024 10:08
04-06-2024 10:47
GAZİANTEP

Medical Point Hastanelerinde gerçekleştirilen dijital dönüşümle son 1 yılda İzmir, Gaziantep ve Batman hastanelerinde 14 milyon 400 bin A4 kağıt çıktısından tasarruf edildi. Bu sayede 8 bin 400 ton litre su tasarrufu yapılırken, yaklaşık 95 ton karbondioksit (CO2) emisyonu ve 1687 ağaç kesiminin de önüne geçilmiş oldu. Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba, “Doğal kaynakların sonsuz ve sınırsız olmadığının bilincindeyiz. Bu yüzden de gelecek nesilleri düşünüp adımlarımızı onlar için atıyoruz. Bu vesile ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlu olsun.” dedi.

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında sıcaklık artışını 1,5 derece ile sınırlı tutmak için, sera gazı salımını 2030’a kadar yüzde 45 azaltmak, 2050 yılına kadar da net sıfır emisyona ulaşmak hedefleniyor. ‘Gezegenin sağlığı eşittir insan sağlığı mottosuyla’ hareket eden Medical Point Hastaneler Grubu da çevre dostu uygulamaları hayata geçirmeyi sürdürüyor. Uyguladığı başarılı enerji politikaları sonucunda geçtiğimiz yıl "ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikasına" sahip olan İEÜ Medical Point Hastanesi’nin bahçesine elektrikli araçlar için iki adet şarj istasyonu bulunurken, makam aracı tercihi de çevre dostu elektrikli araç TOGG’tan yana kullanıldı. Öte yandan geçtiğimiz yıl yapımına başlanılan Gaziantep ve Manisa’daki güneş enerjisi santralleri (GES) hizmete girdi. Bu projeyle birlikte İzmir, Batman ve Gaziantep’teki Medical Point Hastaneleri’nin elektrik ihtiyaçlarının yüzde 80’ine yakını güneşten elde edilmeye başlanıldı. Binlerce ağaç, tonlarca su kurtarıldı

Çevre dostu uygulamalar kapsamında İzmir, Batman ve Gaziantep Hastaneleri’nde hayata geçirilen dijitalleşme faaliyetleri de meyvelerini vermeye başladı. Faaliyetler neticesinde İzmir, Gaziantep ve Batman hastanelerinde; dijital hemşirelik, biyometrik onam bölümlerinde A4 çıktıları yerini elektronik ortamdaki belgelere bıraktı. Bu sayede son 1 yılda 3 hastanede toplam 14 milyon 400 bin adet A4 kağıt çıktısı alınmadı. Dijital dönüşüm ülke ekonomisine katkı sağlamasının yanında çevreye de büyük bir katkı sundu. 14 milyon 400 bin adet A4 çıktının alınmaması neticesinde bu kağıtların üretiminde kullanılan 8 bin 400 ton litre sudan tasarruf yapıldı. Bununla birlikte, 14 milyon A4 sayfa üretimi için gereken yaklaşık 95 ton karbondioksit (CO2) emisyonu ve 1687 ağaç kesiminin de önüne geçilmiş oldu. ‘Adımlarımız gelecek nesiler için’

Medical Point Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Veysi Kubba, “Hastalarımıza en iyi şekilde sağlık hizmeti vermeye devam ederken bir yandan da çevre için çalışmaya devam ediyoruz. Medical Point Hastaneler Grubu olarak sorumluluk almaya ve elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. Dijitalleşme faaliyetleriyle binlerce ağacı kurtarıp tonlarca litre sudan tasarruf ettik. Doğal kaynakların sonsuz ve sınırsız olmadığının bilincindeyiz. Bu yüzden de gelecek nesilleri düşünüp adımlarımızı onlar için atıyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlu olsun.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER