Gündem

Melih Meriç ‘’2 milyon vatandaşımız mağduriyet yaşıyor’’

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, milyonlarca vatandaşın merakla beklediği ehliyet affı konusunda net bir mesaj verdi.

Melih Meriç ‘’2 milyon vatandaşımız mağduriyet yaşıyor’’
11-06-2024 10:33
11-06-2024 10:36
GAZİANTEP

 Meriç, ‘’İşini kaybeden vatandaşlarımız var. Bir defaya mahsus af çıkartılması gerekiyor’’ dedi.

‘’BİNLERCE MESAJ ALIYORUM’’

Ehliyet affı konusunda farklı farklı mağduriyetler yaşayan vatandaşların sosyal medya üzerinden kendisine ulaştığını ifade eden Meriç, ‘’Bir milyon aşkın vatandaşın trafik kurallarını ihlal etme, maddi yükümlülüklerini yerine getirememe ve cezalı duruma düşme durumlarından ehliyetlerine el konuldu. İşini kaybedenler oldu. Trafik kurallarına uymayarak ehliyetini kaptıran, ölümlü ya da yaralamalı kazaya karışmadan ehliyeti alınmış, bu nedenle çocuğunu okula, hastaneye götüremeyen ve iş bulamayan vatandaşlarımız var. Ehliyet Affı yasalaşmalıdır’’ dedi.

‘’GÜNDEMDE TUTUMAYA DEVAM EDECEĞİZ’’

Milyonlarca insanı ilgilendiren ehliyet affı konusunda AKP kurmaylarının ve bakanların sessiz kalmaya devam ettiğine de dikkat çeken Meriç, ‘’Halkın mağduriyetleri umurlarında değil. Çünkü halktan koptular. Ama biz sahadayız ve vatandaşın yaşamsal alandaki sıkıntılarını yerinde dinliyoruz. Şu ana en çok gündeme getirilen konu ehliyet affıdır. Bazı suçlar kapsam dışında bırakılarak ehliyet affını yasalaşması gerekiyor. 1 milyonu aşkın vatandaşımızın mağduriyetine seyirci kalamayız.’’ İfadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER