Sağlık

Menteşe Belediyesi’nden kadınlara sağlık taraması

Menteşe belediyesi sağlık işleri müdürlüğü ekipleri, ‘sağlıklı toplum sosyal belediye’ projesi kapsamında zeytin mahallesi’ndeki kadınlara yönelik alan sağlık taraması ve bilgilendirme yaptı.

Menteşe Belediyesi’nden kadınlara sağlık taraması
01-07-2024 14:00

Menteşe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, ‘Sağlıklı Toplum Sosyal Belediye’ projesi kapsamında Zeytin Mahallesi’ndeki kadınlara yönelik alan sağlık taraması ve bilgilendirme yaptı.


Kırsalda yaşayan kadınların sağlığa erişiminin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik proje kapsamında Menteşe Belediyesi sağlık ve sosyal hizmetler personeli 2017 yılında çıkan orman yangınında büyük zarar gören Zeytin Mahallesi’ndeki kadınlarla bir araya geldi. Belediye ekipleri kadınlara kanser, kendi kendine meme muayenesi, erken tanıda karşılaşılabilecek belirtiler ve tarama yöntemleri ile ilgili eğitimler verdi. Ekipler eğitimin yanı sıra kan şekeri ve tansiyon ölçümü de yaptılar. Devam eden proje kapsamında özellikle kırsal mahallelerde kadınlara yönelik bilgilendirme ve tarama çalışmalarına devam edilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER