Kültür

Mereto Dağı eteklerinde düzenlenen konser yoğun ilgi gördü

Batman'ın sason ilçesinde farklı okul ve branşlardan bir araya gelen öğretmenlerden oluşan koro, mereto dağı eteklerinde sunduğu “seslerin rengi” adı altında farklı kültür ve dillerden oluşan müzik resitali yoğun ilgi gördü.

Mereto Dağı eteklerinde düzenlenen konser yoğun ilgi gördü
31-05-2024 09:36

Batman’ın Sason ilçesinde farklı okul ve branşlardan bir araya gelen öğretmenlerden oluşan koronun Mereto Dağı eteklerinde “Seslerin rengi” adı altında sunduğu, farklı kültür ve dillerden şarkıların seslendirildiği konser yoğun ilgi gördü.


Bölgedeki kültürü anlatmak adına çok sesli koro oluşturduklarını belirten koro ekibinden Sason Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Sema Kilit, farklı dil ve kültürü yansıtan şarkıları seslendirerek vatandaşların beğenisine sunduklarını söyledi. Kilit, “Bu ilçeye atandığımda burada öğretmenler ile ilgili etkinliklerin olmadığını düşünmüştüm ama yanıldım. Burada çok güzel etkinlikler yapılıyor. Bu günde bir araya geldiğimiz öğretmenlerimiz ile bir koro oluşturduk. Hem buradaki kültürü anlatmak adına Arapça, Kürtçe, Süryanice, Türkçe ve hatta balkanlara uzanan parçalar seslendirdik. Farklı kültür ve seslerden bir sunum yaptık. Yoğun katılım olduğu için çok mutlu olduk” dedi.


Koro şefi Meryem Taşuçar da ilçedeki farklı okul ve branşlardan bir araya gelen öğretmenlerden dillerin rengi adı altında çok sesli koro oluşturduklarını belirterek, 3 aydan fazladır emek verdiklerini, koronun beğenilmesi ve katılımın fazla olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.


Sason Öğretmenevi bahçesinde İlçe Milli Eğitim Eğitim Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen “Seslerin rengi" müzik ziyafetinde Azerice, Kürtçe, Lazca ve Ermenice başta olmak üzere birçok dilde şarkılar seslendirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER