Yaşam

Mersin’de kent temizliği bayram boyunca sürecek

Mersin büyükşehir belediyesince, kurban bayramı süresince 4 merkez ilçede temizlik ve ilaçlama çalışmasına devam edileceği bildirildi.

Mersin’de kent temizliği bayram boyunca sürecek
18-06-2024 10:44

Mersin Büyükşehir Belediyesince, Kurban Bayramı süresince 4 merkez ilçede temizlik ve ilaçlama çalışmasına devam edileceği bildirildi.


Kurban Bayramı boyunca vatandaşlara hızlı ve kesintisiz hizmet sunmak için tüm birimleri ile görevde olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde 4 merkez ilçede temizlik ve ilaçlama çalışması gerçekleştirdi. Bayramın ilk gününde başta merkez olmak üzere ilçelerde mezbahaların yanı sıra mobil kesim üniteleri ile vatandaşların kurban kesim işlemlerinde ücretsiz olarak hizmet sunan Büyükşehir Belediyesi, kesim işlemlerinin tamamlanmasının ardından hummalı bir hijyen çalışması yürüttü.


Bu kapsamda Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinde Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, çevre kirliliğinin ve sinek, haşere, larva ve diğer vektör popülasyonunun önüne geçebilmek için özverili bir çalışma gerçekleştirdi. İlk olarak mobil kesim ünitesinin çevresindeki atıkları toplayan ekipler, mobil süpürge araçları ile çevre temizliği yaptı. Arazöz yardımı ile yolları tazyikli su ile yıkayan ekipler, ardından mobil ünite alanları ile birlikte çöp konteynerlarında ilaçlama ve dezenfektan çalışmalarını tamamladı. Halk sağlığı ile ilgili her türlü önlemleri alan ekipler, kesim noktalarını vatandaşlar için yeniden hijyenik hale getirdi. Bayram süresince kent genelinde vatandaşların olumsuz bir durumla karşı karşıya kalmaması için ekipler, teyakkuzda bekleyecek. “Ekiplerimiz, kentte olumsuz bir durum yaşanmaması için hazır halde bekliyor”


Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlı Temizlik Hizmetleri Şube Şefi Danyal Güngör, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının hizmet sunduğu kurban kesim ünitelerinin olduğu noktalarda hummalı bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Güngör, “Kurban kesim yerlerinde vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması ve bu noktalarda herhangi bir kirliliğe meyil verilmemesi için ekiplerimizi o bölgelerde hazır halde bulundurduk. Alanda önce genel bir temizlik yaptık. Ardından yıkama arazözümüz ile temizlik yaptık ve ilaçlama hizmetlerini yürüttük. İlçelerimizde 201 ilaçlama personelimiz ve 176 personelimizle aralıksız hizmet vermekteyiz” dedi.


Vatandaşların taleplerini ‘Teksin’ veya ‘Alo 185’ hattı üzerinden iletebileceklerini belirten Güngör, “Vatandaşlarımız bize ulaştıkları taktirde sorunlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyoruz” sözlerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER