Gündem

Mersin Uluslararası Müzik Festivali sona erdi

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN Uluslararası Müzik Festivali son gününde ‘Çocuklar İçin Ritim Atölyesi’ ile başlayıp, O Da Tekfen konseri, ‘Sesin Beden Üzerindeki Yolculuğu’ etkinliği ile devam edip, 'Hükümsüz Caz' konser

Mersin Uluslararası Müzik Festivali sona erdi
25-09-2023 15:08

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN Uluslararası Müzik Festivali son gününde ‘Çocuklar İçin Ritim Atölyesi’ ile başlayıp, O Da Tekfen konseri, ‘Sesin Beden Üzerindeki Yolculuğu’ etkinliği ile devam edip, 'Hükümsüz Caz' konseri ile perdelerini kapattı.
Bu yıl ‘dayanışma, iyileşme ve aydınlanma’ temaları ile perdelerini açan 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin son gününde katılımcılar keyifli anlara şahitlik etti. Etkinlikler Mezitli Mutlu Yaşam Köyü’nde ‘Çocuklar İçin Ritim Atölyesi’ ile başladı. Perküsyon sanatçısı Emre Günay öncülüğünde yürütülen çalışmada çocuklar, damacana, baget ve pet şişeler ile ritim tutmayı deneyimledi. Emre Günay, "Bu yıl festival çok daha özel ve anlamlıydı. Bu bölgede özellikle çocukların müziği ile yaraları sarmak istedik. Müziğin kalbi olan ritimle hem keyifli saatler geçirip, hem de kendi ritim orkestralarını birlikte oluşturarak doğa içinde kendi müzikal hikayelerini ortaya çıkardık. İnteraktif olarak gerçekleştirdiğimiz bu performans çocuklarımızı da mutlu ettiği için çok keyif aldık" dedi.
‘Çocuklar İçin Ritim Atölyesi’nin ardından, O Da Tekfen projesi nefesli enstrümanlardan oluşan beşli topluluğuyla festivalin ‘dayanışma’ teması başlığı altında katkı sağladı. Her biri Tekfen Filarmoni Orkestrası üyesi olan Venüs Kovancısoy Güner (flüt), Ezgi Kaki (obua), Çağdaş Engin (klarnet),  Oğuzhan Güner (fagot), Volkan Kartal (korno) İlhan Baran, Paul Taffanel ve August Klughardt’ın eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.
Ardından Etnomüzikolog Arzu Haksun ve perküsyon sanatçısı Emre Günay, ‘Sesin Beden Üzerindeki Yolculuğu’ etkinliğini düzenledi. Etkinliğe ilişkin konuşan Arzu Haksun, "Bu etkinlik ile müziğin ve sesin bedenlerimize, hayatımıza etkileri üzerinde durduk. Bu bir müzik terapi ya da meditasyon seansı değildir. Bu, bir müziğin beden üzerindeki etkilerini anlatan, deneyimleten bir farkındalık atölyesidir. Katılımcılar seslerin ya da müziğin sihrini çözerek, kendi beden orkestralarının şefi olarak, duygu durumlarını kontrol altına almada kendi destekçisi olmanın yollarını keşfettiler. Festival kapsamında bizlere bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.
Türkiye’nin önde gelen caz solistlerinden biri olan Dilek Sert Erdoğan, kadın mahkumlara cezaevlerinde ulaşmak ve onların yaşamına bir umut olmak için yeşerttiği Hükümsüz Caz projesi ile sanatseverlerden büyük beğeni topladı. Hem dünya klasiklerinden hem de Türkçe müziklerden oluşturduğu seçki ile izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşatılan konserde Dilek Sert Erdoğan’a, piyanoda Rustam Rahmedov, saksafonda Serkan Altınok, bas gitarda Umut Oymak ve davulda Atalay Altınok eşlik etti.
Etkinliklerin ardından konuşan 21. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Nuran Kurtuluş, "Bu yıl özellikle teması gereği çok anlamlı bir festivale imza attık. Festivalimize geçmişten bugüne emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, önümüzdeki yıl daha da üstüne katarak görkemli bir festival yapmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER