Eğitim

Meslek kursları yoğun ilgi görüyor

Halk Eğitim Merkezleri’nde meslek öğretici kursları nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Meslek kurslarına yoğun ilgi olduğunu belirten Şehitkamil Halk Eğitim Müdürü Halil İbrahim Berk “Dikiş nakış kursları, el sanatları, kuaförlük, makyaj yapımı, okul öncesi için çocuk gelişimi bölümleri en çok tercih edilen kurslarımızdır. Bunlar, meslek ağırlıklı kurslardır.” dedi

Meslek kursları yoğun ilgi görüyor
20-09-2022 00:06
20-09-2022 00:09
GAZİANTEP

Halk Eğitim Merkezleri, lise diplomasını alıp üniversiteye gitmeyenlerin ilk tercihi oluyor. Meslek kurslarına olan ilginin yüksek olduğunu belirten Şehitkamil Halk Eğitim Müdürü Halil İbrahim Berk “Burası ciddi bir istihdam yeri. Yıl içerisinde yaklaşık bin kişiyi istihdam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

BAŞVURULARIN ÇOĞUNLUĞU KADINLAR

Kadınların meslek kurslarına daha yoğun ilgi gösterdiğini belirten Berk “Başvurular yılın her günü yapılabiliyor. 12 kursiyere ulaşınca ve kapasite varsa sınıf açabiliyoruz. Başvuranların yüzde seksenini kadınlar oluşturuyor. Meslek grubu kurslarına çok yoğun ilgi gösteriyorlar.“dedi. Başvuranların yaş aralığı hakkında ise “Yetişkinler daha çok başvuruyor çünkü meslek öğrenmeye çalışıyorlar. Tabii ki, yaşı küçükler de başvuruyor bazı kurslarımıza. Genelleme yapacak olursak 16 yaş üzerinin daha çok halk eğitim merkezlerinden yararlandığını söyleyebiliriz. “ bilgisini verdi.

SERTİFİKALI KURSLARLA İŞ İMKÂNI DAHA FAZLA

Meslek kurslarına gelen kursiyerlerin, aldıkları eğitimle hayatlarında yeni bir sayfa açtıklarını belirten Berk, “ Tabi ki meslek sahibi olmak için alan kursiyerlerimiz de var, hobi amaçlı da. Ama genelde mesleği öğrenip üzerine çalışmayı düşünen kişiler yoğunlukta.  Sertifikalı kurslarımız var. Sertifika almaya hak kazanan kursiyerler bunları hayatında iş amaçlı kullanıyor. Hatta 750 saatlik eğitimi doldurduklarında, sertifikalarını da almaya hak kazandıklarında, gerekli mercilere başvurma sonucunda Usta Öğretici

olarak görev alma şansları var. Bu defa aldığı eğitimi, öğretir ve bu da bir iş kapısıdır. Dikiş nakış öğrenen kursiyerlerimiz bunları hayatlarında kullanıyor. Mesela dantel yapıp satabiliyor ve bundan para kazanıyor. Her anlamda faydalı kurslarımız mevcut.”dedi.

KURSLARA YAKLAŞIK 20 BİN BAŞVURU

Yaz tatilinin bitmesiyle birlikte kursların ne kadar oranla talep gördüğü sorumuza Berk “Diğer kurslarımızla birlikte yaklaşık 20 bin başvuru olduğunu söyleyebilirim. Çok fazla başvuru var. Hepsine yetişmeye çalışıyoruz. Bilgisayar kursu, hızlı klavye kursu gibi kurslar bu anlamda yoğunluk yaşadığımızı belirtebilirim. Tesislerde konservatuara hazırlık kurslarımız var. POMEM hazırlık kurslarımız var. BESYO hazırlık kurslarımız var. Bunlar buraya bağlı ama genelde belediyenin ünitesinde açılıyor. “ cevabını verdi.

YILDA YAKLAŞIK BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLİYOR

İstihdam imkanlarına da değinen Berk “Burası ciddi bir istihdam yeridir. Yıl içerisinde neredeyse bin kişiyi istihdam ediyoruz. Anaokullarına da usta öğretici gönderiyoruz. Açıköğretim ortaokulu, açıköğretim liselerinin de, açık imamhatip okullarının da kayıtlarını biz sağlıyoruz. Tüm kayıtlar ve mezuniyet diplomalarıyla bizim kurum ilgilenmektedir. Çok bilinmese de belediyedeki açılan bazı kursların istihdamını da halk eğitim sağlıyor. Usta öğreticiler bu kurumdan gönderiliyor. Sistemden başvurduklarında buradan görebiliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER