Yaşam

Meyve ihracatının düşmanı Akdeniz Meyve Sineği ile topyekun mücadele

Adana büyükşehir belediye başkanı zeydan karalar, tarım ihracatına, dolayısıyla ülke ekonomisine darbe vuran zararlıyla mücadeleyi sürdürüyor.

Meyve ihracatının düşmanı Akdeniz Meyve Sineği ile topyekun mücadele
27-06-2024 09:53

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tarım ihracatına, dolayısıyla ülke ekonomisine darbe vuran zararlıyla mücadeleyi sürdürüyor.


Adana Büyükşehir Belediyesi’nin, bölge tarımına, özellikle narenciyeye büyük zarar veren ve ihraç ürünlerinin gümrük kapılarından geri dönmesine neden olan Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelesi, Tarım Bakanlığı ve diğer paydaşlarla birlikte sürüyor. Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelenin aksamadan sürmesi için yoğun çaba gösteren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilaçlama çalışmalarını denetledi ve bilgi verdi.


İhracata darbe vuruyor


Başkan Zeydan Karalar, şunları söyledi:


“Akdeniz Meyve Sineği bölgemizde yetişen çok sayıda meyveye zarar veriyor. Bu zararlı, Türkiye’deki narenciye üretimin hemen hemen yarısına yakınının yapıldığı bölgemizde, üreticinin emeğine darbe vuruyor. Akdeniz Meyve Sineği’nin zarar verdiği ürünlerin ihracatı yapılamıyor. Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Odaları ile birlikte çalışarak bu mücadeleye destek veriyoruz.”


Ülke ve şehir ekonomisine katkı sağlanıyor


Mücadelenin Akdeniz bölgesinin tamamında eş zamanlı olarak sürdürülmesi gerektiğinin altını çizen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, böylece daha etkin sonuç alınabileceğini söyledi. Bu mücadeleyle Adana ve Türkiye ekonomisine önemli katkı sağlandığının bilincinde olduklarını belirten Başkan Zeydan Karalar, ilaçlama yapan, mücadeleye katılan Adana Büyükşehir Belediyesi ve paydaş çalışanlarına teşekkür etti. Başkan Zeydan Karalar sözlerini, “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diyerek bitirdi.


Tarım Bakanlığı görevlilerinin de katıldığı ilaçlama çalışması ve tatbikat uygulamasında, Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye illerinde konuyla ilgili iş birliği yürütüldüğüne vurgu yapıldı.


Başkan Zeydan Karalar’ın, Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelede Tarım Bakanlığı’nı geçmişte de desteklediğini dile getiren bakanlık yetkilileri, meyve atıklarının toplanması, toplanamıyorsa ilaçlanması, ardından zararlının konakladığı hayvansal atıklarının ilaçlanması gerektiğini kaydettiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER