Eğitim

Mezuniyet ve Şed Kuşanma Töreni

Samsun bafra ismail ahıskalı mesleki eğitim merkezi’nde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı “mezuniyet ve şed kuşanma” töreni yapıldı.

Mezuniyet ve Şed Kuşanma Töreni
07-06-2024 15:18

Samsun Bafra İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezinde 2023-2024 eğitim-öğretim yılı “Mezuniyet ve Şed Kuşanma Töreni” yapıldı.


Programın açılış konuşmasını, Merkez Müdürü Ayhan Kanbazoğlu yaptı. Kanbazoğlu konuşmasında, "Kardeşliğin yiğitliğin cömertliğin sevginin dostluğun yardımlaşmanın hoşgörünün bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir Ahilik. Günümüzde yükselen değerlerin önemli kısmının özünde Ahiliğin temel ilkeleri yapmaktadır. Tüketici hakları sivilleşme, kooperatifçilik, çeşitli mesleki kuruluşların varlığı gibi kavramları batıya aktaran birikim Ahilik kültürüdür. Mesleki eğitim merkezleri de bu prensiplere göre usta çırak ilişkisi içerisinde eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmektedir. Bugün itibarıyla okulumuzda 684 öğrencimiz vardır. Bugün 118 öğrencimiz mezun olarak hem ustalık belgesi hem de mesleki eğitim diploması alarak teknisyen ünvanını almışlardır. Bugün mezun olan öğrencilerimiz aldıkları bu belgelerle iş hayatlarına atılacaktır aynı zamanda diploma telafi programlarında 28 ustamız 1 yıl süren eğitimlerinin tamamlayarak meslek lisesi mezunu olmaya hak kazanmıştır. Öğrenci sayımız Bafra’mızın iş gücü açısından yetersizdir bu konudaki tanıtım çalışmalarımız devam etmektedir. Mesleki eğitim merkezlerini tercih eden ve biten öğrenciler gelecekte hiçbir şekilde iş sıkıntısı çekmeyecektir. Altın bilezikleri olan meslekleri her yerde değer kazanacaktır” dedi.


Konuşmanın ardından, program, Şed Kuşanma Töreni ve mezuniyet belgelerinin verilmesinin son buldu.


Programa, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, daire amirleri, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER