Siyaset

Milletvekili Gürban’dan Kritik Uyarılar!..

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban , Deprem illeri ve diğer üretim ile istihdam sağlayan bölgelerdeki Riskleri ,alacaklarını tahsil edemeyen diğer firmalar ve işçilerin durumunu ,bölgede önemli bir istihdam kaynağı olan Megap şirketiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Gürban’dan Kritik Uyarılar!..
28-08-2024 20:52
28-08-2024 23:31

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, bölgede önemli bir istihdam kaynağı olan ve sıkıntılı günler geçiren Megap şirketinin fabrikasını yakında ziyaret edeceğini ve gelişmeleri doğrudan aktaracağını açıkladı.

- Gürban’ın Önerileri ve Megap’ın Durumu

Gürban, daha önce yetkililere sunduğu "bölgemize özel üreten ve istihdam sağlayan firmalara teşvikler ve krediler verilmesi ya da sermaye artırımına izin verilmesi" Önerisinin şirketlerde acilen uygulanmaya başlaması gerektiğini ifade etti. Kamu kurumlarının erken müdahale ederek bedelli sermaye artırımına izin vermesi ve sermayenin tahsisli olarak şirkete aktarılmasını zorunlu kılmasının, bugün 500'den fazla işçi ve on binlerce yatırımcının geleceği hakkında endişe yaşanmasının önüne geçebileceğini vurguladı.

- Gaziantep başta olmak üzere Deprem illerine özel teşvikler verilmeli 

Gürban, Megap olayının bir başlangıç olabileceğini belirterek, Gaziantep başta olmak üzere, deprem illeri ve diğer üretim ile istihdam sağlayan bölgelere özel teşvikler ve uygun krediler verilmezse sanayicilerin dayanacak gücünün kalmayacağını ifade etti. Bu tür olumsuzlukların yaşanmaması için önceden tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

- Firmalar ve İşçiler Üzerindeki Etkiler

Gürban, Megap’tan alacaklarını tahsil edemeyen diğer firmalar ve işçilerin durumunu da gündeme getirdi. Gaziantep’te zarar gören birçok firmanın nasıl bir yol izleyeceği konusundaki endişelerini dile getirdi.

- Gaziantep’ten Borsa’ya açılan şirketler zarar ettirdi.

“Ak Parti’ye yakınlığı ile bilinen bazı Gaziantep firmalarının halka arz sonrası gösterdiği hisse fiyat performansı küçük yatırımcılarda maalesef hayal kırıklığı oldu.” diye konuşan Gürban,  Şehrimize yakışmayan algılar oluşuyor. Patronların bu duruma hisse geri alım ile müdahale etmesi gerekiyor. Marka şehir Gaziantep,”dolandırıcı Gaziantep firmaları” gibi algılanmaya başladı borsa yatırımcıları arasında. Bu algılar nedeniyle bir daha halka arz olacak Gaziantep firmalarına beklenen talep gelmeyebilir.” dedi.

Bahse konu şirketlerin hisse geri alımı açıklayarak,şehrin varolan imajını bozmaması ve yatırımcılar arasında gelişmeye başlayan bu kötü algıyı düzeltmesi gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER