Eğitim

Minik Ekonomililer mezun oldu

5-6 yaş grubundaki 20 çocuk, tıpkı üniversiteli ağabey ve ablaları gibi cübbelerini giyip keplerini havaya attı.

Minik Ekonomililer mezun oldu
28-05-2024 09:40

İzmir’in vakıf üniversitesine ait tek anaokulu olan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Beyaz Köşk Anaokulu’nda mezuniyet coşkusu yaşandı. 5-6 yaş grubundaki 20 çocuk, tıpkı üniversiteli ağabey ve ablaları gibi cübbelerini giyip keplerini havaya attı. Şarkılar söyleyen, aileleriyle birlikte dans eden minik Ekonomililer, unutulmaz ve eğlence dolu bir akşam yaşadı.


İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde 2022 yılında açılarak hizmet vermeye başlayan Beyaz Köşk Anaokulu’nun yıl sonu etkinliğinde, mezun olan çocukların yanı sıra anaokulunda eğitim gören diğer öğrenciler de yaptıkları etkinliklerle ailelerinin büyük beğenisini kazandı. Eğitim hayatlarının ilk diploması


İngilizce ve İtalyanca derslerinde öğrendikleri şarkıları söyleyip, spor dersinde yaptıkları zumbayı sergileyen çocuklar, gönüllerince bir gün geçirdi. Tören sonunda hayatlarının ilk diplomalarını alarak keplerini büyük bir heyecan ve coşkuyla atan çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu.


Törenin açılışında konuşan İEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslı Ceylan Öner, çok özel bir ana tanıklık ettiklerini söyleyerek, “Çocuklarımızın büyüdüğünü ve olgunlaştığı görmek, bizler için çok harika bir duygu. Çocuklarımız, enerjileriyle bizlere ümit verdi, biz büyükleri gülümsetti. Burada, sadece mezuniyeti değil, aynı zamanda çocuklarımızın geleceğe yönelik attığı ilk büyük adımı da kutluyoruz. Çocuklarımız; geleceğin sanatçıları, doktorları, öğretmenleri, mühendisleri olacak. Bugün, bu potansiyelin tohumlarını hep birlikte ekiyoruz. Çocuklarımızın başarısında, ailelerimizin sevgi dolu rehberliğinin büyük payı var. Ben çocuklarımızla birlikte ailelerimizi de kutluyorum” diye konuştu.


İEÜ Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Ezgi Oral Bozkurtoğlu ise ailelere seslenerek, “Sadece çocuklarımız için değil hepimiz için büyük bir öğrenme ve keşif yılı oldu. Çocuklarımız, siz ebeveynlerinin desteği ve sevgisiyle büyüdüler, öğrendiler ve geliştiler. Onların büyüme ve gelişim sürecine şahitlik etmek, bizim için çok kıymetli bir deneyim oldu. Sizler, onların önce ilk kelimelerini, ilk adımlarını beklediniz. Onlar ise okulda ilk kez kendi başına bir resmi tamamlamayı, arkadaşıyla bir oyunu ilk kez paylaşmayı deneyimledi. Elbette dönem boyunca zor zamanlar da yaşadık. Bazen yaşadıklarımıza kahkahalarla güldük, bazen ne yapacağımızı bilemedik. Ama ekibimiz ve ailelerimiz, her zaman çocuklarımızla özverili çalışmalar gerçekleştirdi. Bir sınıfımızın daha mezuniyetini kutlayarak çocuklarımızı ilkokula uğurluyoruz. Çocuklarımıza tüm eğitim hayatları boyunca başarılar diliyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER