Gündem

Muş’ta ’7. Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması’

Radyo ve televizyon üst kurulu (rtük) "7. Yerel ve bölgesel yayıncılar buluşması" muş'ta yapıldı.

Muş’ta ’7. Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması’
16-12-2023 16:56

MUŞ (İHA) – Muş’ta Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından ‘7. Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması’ gerçekleştirildi.


Bursa-Muş Kardeşliği Eğitim ve Gençlik Merkezi’nde düzenlenen "7. Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması" toplantısına Tunceli, Bingöl, Van, Muş, Batman, Iğdır ve Bitlis’teki yayıncı kuruluşu temsilcileri katıldı.


Son 20 yılda dünya genelinde teknolojinin geliştiğini ifade eden Muş Valisi Avni Çakır, bu gelişmenin basın hizmetlerinde yol gösterici olduğunu belirtti. Türkiye’de basının ulusal ve yerel anlamda kendi yelpazesi içerisinde çok büyük gelişmeler gösterdiğine dikkat çeken Vali Çakır, “Yapıcı basın her yazan için idarenin en büyük hizmette yoldaşı olmuştur. Şahsen ben de basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Muş’taki arkadaşlarımız ile biz küçük bir aileyiz. Her zaman olumlu şeyler yazıyor anlamında söylemiyorum. Eleştiriye kapalı olursak basın olmaz zaten. Bu anlamda arkadaşlar çok yapıcı yaklaşımdalar. Basın gerçekten hizmetlerimizde yol gösterici oluyor. Bizim uzanamadığımız yerlerdeki gözümüz, kulağımız oluyorlar. Sonuç olarak zorlu bir alan. Çok özel ve önemli görev ifa ediyorsunuz. TBMM’deki tüm siyasi partilerin RTÜK’te olması çok güzel, demokratik bir ortamı da gösteriyor. Ülke çapında bu kadar etkin bir kurulun üzerinde yetkisi olduğu kuruluşlarının sahadaki taleplerini alması, takdire şayan bir davranıştır” dedi.


Ankara’dan Muş’a yayıncı kuruluşları dinlemeye geldiklerini ifade eden RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş ise bu düzenleme ve denetlemenin 6112 sayılı radyo ve televizyonların kuruluş ve yayın hizmetleri kanunu çerçevesinde yapıldığını belirterek, “Toplantılardaki amacımız, bölgelerdeki bütün yayıncıları bir araya getirmek ve onların sorunlarını dinlemek, çözüm yollar bulmak, ortak hareket noktası geliştirmek. Yayıncıları dinlerken elbette biz de RTÜK olarak onlarla ilgili yapabileceklerimizi de burada konuşuyoruz. Genel olarak RTÜK doğru tanınan bir kurum değil. Öncelikle biz bu algıyı değiştirmek zorundayız. RTÜK denince sadece hep ceza veren ve sansür uygulayan bir kurul gibi değerlendiriliyor. Oysaki hiçbir özgürlük sınırsız olamayacağı gibi yayıncılıkta da herkesin aklına geleni yapması, söylemesi ve işine geldiği gibi yayın yapması mümkün değil. Bir sınırın olması lazım. Bu sınırı kanun belirliyor. Bizim yaptığımız kanunu uygulamak. Çalışma esasımız çok demokratik bir ortamdır. 9 üyeden oluşan bir kurulumuz var. Bu üyeler parlamentodaki siyasi partilerin temsilcileri. Kurulda her mesele uzun uzun konuşarak oy birliği ile alınıyor. Bizim maksadımız hiçbir zaman ceza vermek değil. Ceza en son başvurduğumuz çözüm. Ülkemiz 6 Şubat’ta büyük bir deprem yaşadı. Bu deprem sonrası bazı yayıncılarımız mağdur oldular. Ama biz bütün imkanlarımızı seferber ederek bu mağduriyeti en aza indirebilmek için her türlü tedbiri aldık” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından yayıncı kuruluşu temsilcileri talep ve önerileri dinledi.


Programa, Muş Emniyet Müdürü Serkan Karaman, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, RTÜK Üst Kurulu Üyesi Nurullah Öztürk, RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, kurum amirleri, yayıncı kuruluşu temsilcileri katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER