Spor

Muş Valisi Çocuklara Sporun Önemini Anlattı

Muş Valisi Avni Çakır, Muş Spor Salonu'nda düzenlenen "Karate Kuşak Terfi Töreni"nde çocuklara sporun önemini vurguladı.

Muş Valisi Çocuklara Sporun Önemini Anlattı
28-02-2024 22:09

Muş Muş Spor Salonu'nda düzenlenen "Karate Kuşak Terfi Töreni"nde konuşan Muş Valisi Avni Çakır, Gençlik ve Spor Müdürlüğünün devam eden birçok kursunun olduğunu söyledi. Karate kursundaki 250 çocuğun kuşak heyecanına şahitlik ettiklerini ifade eden Çakır, yavrulara sporun önemini anlattı. Çocuklara antrenörler eşliğinde kurslar verildiğini belirten Çakır, sağlıklı ve disiplinli bir yaşam için sporun önemine vurgu yaptı. Çakır, velileri de çocuklarını spora teşvik etmek konusunda önemli bir rol üstlendiğini belirtti. Geçen yıl spor kulüplerine 7,5 milyon lira destek verdiklerini ifade eden Çakır, bu yıl da desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Çocukları daha sağlam, disiplinli ve paylaşımcı bir şekilde yetiştirmek istediklerini vurgulayan Vali Çakır, Muş'taki tüm çocukların sporla tanışmasını ve farklı branşlarda faaliyet göstermesini istediklerini belirtti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir ise karate sporcularının başarılarından bahsetti. Karate branşında yaklaşık 500 sporcunun bulunduğunu belirten Taşdemir, sporcuların bu yılın ilk 2 ayında ilimize 53 madalya getirdiğini ifade etti. Karate branşının iyi bir noktada olduğunu vurgulayan Taşdemir, milli takıma sporcu gönderme hedeflerinin olduğunu belirtti. Kuşak töreni, sporcuların gösteri yapmasıyla sona erdi. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER