Kültür

Müzik öğretmenlerinden Türk Halk Müziği konseri

Müzik öğretmenlerinden türk halk müziği konseri

Müzik öğretmenlerinden Türk Halk Müziği konseri
30-05-2024 13:04

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Öğretmenlerden Nağmeler Türk Halk Müziği Konseri’nde müzik öğretmenleri, halk musikisinin en seçkin eserlerini seslendirirken konser, dinleyenlerden tam not aldı.


Vali Mustafa Eldivan’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Rektör Yardımcısı Mahir Kadakal, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, şehit aileleri ve çok sayıda Bayburtlu sanatseverin katıldığı konser yoğun ilgi gördü.


İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordine ettiği konserde Bayburt’ta görev yapan müzik öğretmenleri, orkestra eşliğinde koro ve solo türküleri seslendirdi. Konser sırasında dinleyiciler de zaman zaman türkülere eşlik etti. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen konser, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. İstanbul’un Fethi’nin 571. yıl dönümü olması nedeniyle konserin son bölümünde fetih marşı söylendi. Dinleyiciler, koro tarafından seslendirilen türküler ve marş eşliğinde doyasıya eğlendi.


Vali Mustafa Eldivan, plaket takdimi için sahneye çıktığı sırada İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ve öğretmenlere teşekkür ederek öğretmen korosu adına koro şefi Murat Mecit Akyüz’e plaket takdim etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER