Gündem

Narin Güran’ı arama çalışmaları devam ediyor: Deprem görüntüleme cihazları getirildi

21 Ağustos'ta Diyarbakır’da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları sürerken kayıp kızın evine 60 metre mesafedeki bir alan, 6 görüntüleme cihazıyla birlikte arandı.

Narin Güran’ı arama çalışmaları devam ediyor: Deprem görüntüleme cihazları getirildi
27-08-2024 10:58

Narin Güran kimdir? Diyarbakır’da kayıp 8 yaşındaki çocuğun son durumu

GALERİNİN DEVAMI <p>21 <a href=Ağustos 2024 tarihinde Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran, Türkiye’nin dört bir yanından endişe ile takip ediliyor. Narin Güran’ın kaybolduğu günden bu yana yürütülen arama çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Peki, Narin Güran kimdir ve nerede kayboldu?

"><p><strong>NARİN GÜRAN KİMDİR?</strong></p><p>Narin Güran, <strong>8 yaşında bir <a href=ilkokul öğrencisi ve Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşamaktadır. 21 Ağustos 2024 tarihinde Kur’an kursuna gitmek üzere evinden ayrılan Narin, kurs çıkışı eve dönmeyince ailesi, akşam saatlerinde kızlarının eve dönmemesi üzerine hemen arama yapmaya başlamış, ancak kendi çabalarıyla bir sonuç alamamıştır. Narin’in babası Arif Güran, saat 20.15'te karakola başvurarak kızının kaybolduğunu bildirmiştir.

"><p><strong>Arama Çalışmaları ve Son Gelişmeler</strong></p><p>Narin Güran’ın kaybolmasının ardından, <a href=bölgeye geniş çaplı bir arama operasyonu başlatılmıştır. Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat Timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi gibi çeşitli birimler arama çalışmalarına katılmaktadır. Ayrıca, jandarma helikopterleri havadan destek sağlamakta ve bölgedeki tarama çalışmaları sürdürülmektedir.

"><p>Arama sırasında, Narin’in kaybolduğu <a href=saatte yoldan geçen yaklaşık 150 araç sorgulanmış, mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlar detaylı olarak incelenmiştir. 22 Ağustos gecesi yol kenarında bulunan bir çocuk terliği, Narin’in ailesine gösterilmiş ancak terliğin numarasının Narin’in terliğinden farklı olduğu tespit edilmiştir. Terlik, inceleme için laboratuvara gönderilmiştir.

"><p>Narin’in kaybolduğu günün son görüntülerinde, saat <strong>15.15’te</strong> 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından <strong>tepe yolunu</strong> kullanarak eve doğru gittiği belirlenmiştir. Ancak, bu görüntülerden <a href=sonra kendisinden bir daha haber alınamamıştır.

"><p><strong>Diyarbakır'da Kaybolan Narin Güran'ı Arama Çalışmaları Sürüyor: Kan Lekeleri Bulundu</strong></p><p><strong>8 yaşındaki Narin Güran'ı bulmak için</strong> başlatılan arama çalışmaları <a href=aralıksız devam ediyor. Küçük kızın kaybolduğu bölgeye yakın bir noktada, evine yaklaşık 20 metre mesafede, kayalıklar üzerinde kan lekeleri bulundu. Bu gelişmenin ardından jandarma ekipleri bölgede güvenlik önlemleri aldı.

"><p><strong>Olay <a href=yeri inceleme ekipleri, kan lekelerinin kime ait olduğunu belirlemek amacıyla çalışmalarına başladı. Yapılan incelemeler sonucunda, kan lekesinin mahalle sakinlerinden bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği tespit edildi. Arama çalışmaları, Narin Güran’ın bulunması için hız kesmeden devam ediyor.

"><p><strong>Saman Yığını Üzerinde Arama Çalışmaları</strong></p><p>İlçede akşam saatlerinde jandarma ekipleri, <strong>Narin Güran'ın güvenlik kameralarına en son yansıdığı bölgede</strong> bulunan <strong>saman yığınında</strong> <a href=kapsamlı bir arama gerçekleştirdi. Narin'in evine 60 metre mesafede bulunan saman yığını, branda kaldırılarak ve yer altı görüntüleme cihazı kullanılarak detaylı bir şekilde incelendi. Aramada AFAD ekipleri de yer aldı; bazı görevliler uzun şişler yardımıyla ek bir arama yaptı.

"><p><strong>Yer Altı Görüntüleme Cihazları ile İnceleme</strong></p><p>Ekipler, <strong>yer altı görüntüleme cihazıyla</strong> saman yığınına lazer tutarak görüntüleri analiz etti. Ancak arama sonuçlarında <strong>Narin Güran'a ait herhangi bir iz</strong> bulunamadı. Jandarma ekiplerinin Narin'i arama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.</p><p><strong>Araç Kontrolleri ve İfade Alma Süreci</strong></p><p>Şu ana kadar, Narin Güran'ın kaybolduğu saatlerde yoldan <a href=geçtiği belirlenen yaklaşık 150 araç kontrol edildi. Arama çalışmaları kapsamında 11 bin dönüm alan tarandı ve yakınları ile mahalleli dahil 130 kişinin ifadesine başvuruldu.

">

Diyarbakır’da Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kendisinden haber alınamayan Narin Güran için arama çalışmaları sürüyor.

NTV'deki habere göre ilçede akşam saatlerinde bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Narin'in güvenlik kamerasına en son yansıdığı bölgede bulunan saman yığınında yeniden bir arama yaptı.

SAMAN YIĞINLARI ŞÜPHESİ

Narin'in evine de 60 metre mesafede olan saman yığınındaki branda kaldırılarak deprem gibi afetlerde de kullanılan yer altı görüntüleme cihazı kullanıldı. AFAD ekiplerinin de katıldığı aramada bazı görevliler uzun şişler yardımıyla da arama yaptı.

DEPREM CİHAZLARI DEVREYE GİRDİ

Ekipler yer altı görüntüleme cihazı ile samanlığa lazer tutarak görüntüleri inceledi. Arama çalışması sonucunda Narin'e ait bir ize rastlanmadı. Ekiplerin Narin’i arama çalışması sürüyor.

Arama çalışmalarının 6’ncı gününde AFAD, Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma, Kayapınar Belediyesi Arama Kurtarma ile gönüllülerden oluşan yaklaşık 200 kişilik ekip, öğleden sonra mahallenin aşağısındaki sazlık ve bataklık alanda arama yaptı.

Yaklaşık 4 saat devam eden arama faaliyetinden bir sonuç alınamadı. Jandarma ekipleri de gün boyu, mahalle çevresinde farklı noktalarda kurdukları uygulama noktalarında giriş ve çıkış yapan araçlarda arama yaptı.

ÇOÇUK TERLİĞİ BULUNMUŞTU

Arama çalışmalarında 22 Ağustos'ta gece saatlerinde yol kenarında bir çocuk terliği bulundu. Güran ailesinin evine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan terlik, Narin'in anne ve babasına gösterildi.  Çift, terliğin kızlarına ait olduğunu söyledi. Terlik incelenmek üzere jandarma tarafından laboratuvara götürüldü.Narin'in kaybolmadan önceki son görüntülerinde Narin'in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılarak tepe yolunu kullanıp, evine doğru gittiği yer almıştı

Narin'in son görüldüğü yerin 50 metre ilerisindeki tepede, evlerine yaklaşık 20 metre mesafede bulunan kan lekelerinin Narin Güran'a ait olmadığı, mahalledeki bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği açıklanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER