Teknoloji

NASA, uzaya nükleer bomba atmak istiyor!

NASA, dünyaya çarpabilecek asteroidlere önlem almak amacıyla uzayda nükleer bomba denemelerinin başlatılması gerektiğini belirtti.

NASA, uzaya nükleer bomba atmak istiyor!
26-12-2023 09:32

Pentagon ve Nasa'dan soruşturma: Uzaylılar Güneş sistemimizde zaten var mı?

GALERİNİN DEVAMI <p>NASA ve Pentagon UFO'lar hakkında <a href=soruşturma başlattı. Ortak düşünceye göre, uzaylıların Güneş sistemimizde içinde bulunma ihtimali çok yüksek.

"><p>Son yıllarda UFO'lara duyulan ilgi, Pentagon'un tanımlanamayan <a href=hava olaylarına (UAP) ilişkin 2021 raporundaki ifşaatlarla daha da arttı.

"><p>NASA ve Pentagon'un UFO'larla <a href=ilgili geniş çaplı araştırmalar başlatmasına neden olan gökyüzü, gizemler için bir tuvale dönüştü. Bu, dünya dışı yaşamın ve onların güneş sistemimizdeki kendi sondalarının ilk işareti olabilir mi?

"><p><span data-style=NASA VE PENTAGON UFO'LARI ARAŞTIRMA ÇABALARINI DEVRETTİ

"><p>NASA kısa bir süre <a href=önce tanımlanamayan hava olaylarına ilişkin raporları incelemek üzere bir panel topladı. Eşzamanlı olarak Pentagon da yeni bir araştırma masası oluşturarak gökyüzünde dans eden esrarengiz metalik kürelerin görüntülerini yayınladı.

"><p>Bu artan inceleme, David Grusch'un ABD <a href=Kongresi önünde verdiği ve düşen UFO'larla bağlantılı gizli programlarda yer alan yaklaşık 40 kişiyle yaptığı görüşmeleri açıkladığı ilginç ifadenin ardından geldi.

"><p><span data-style=İŞARETLER İÇİN GÖKYÜZÜNÜ ARAMAK

"><p>Galaksimiz Samanyolu, potansiyel olarak yaşama <a href=ev sahipliği yapabilecek Dünya büyüklüğünde 40 milyar gezegene ev sahipliği yapmaktadır. İnsan yapımı olan Voyager ve Pioneer gibi misyonları doğurarak komşu yıldızlara ulaşma kapasitesini ortaya koymuştur.

"><p>Breakthrough Starshot gibi girişimler hayal gücümüzü daha da ileriye götürerek, devrim niteliğindeki tahrik sistemleriyle on yıllar içinde Alpha Centauri'ye <a href=yolculuk yapılmasını öngörüyor.

"><p><span data-style=YA UZAY ARAŞTIRMALARI YALNIZCA BİZİM ÇABAMIZ DEĞİLSE?

ScienceAlert tarafından paylaşılan bir yazı ilgi çekici bir fikir üzerine kafa yoruyor: Ya uzay araştırmaları yalnızca bizim çabamız değilse? Dünya dışı sondaların güneş sistemimizi keşfediyor olabileceği fikri cazip bir olasılık haline geliyor.

"><p>Eğer biz sonda gönderebiliyorsak, neden daha gelişmiş bir uygarlık da aynısını yapmasın? </p><p> </p><p>Bu sondalar asteroit kuşağımızın içinde gizlenmiş ya da Dünya semalarında sessizce dolaşıyor olabilirler, hatta belki de kendilerini tanımlanamayan uçan cisimler olarak gizliyorlardır.</p><p>Potansiyel uzaylı varlığını deşifre <a href=etme arayışı, bilim insanlarını alışılmadık yolları keşfetmeye zorluyor.

"><p><span data-style=DAHA FAZLA KANIT PARÇASI

"><p>UFO <a href=kazası olduğu iddia edilen bölgelerden elde edilen materyallerin analizi çürütülemez kanıtlar sağlayabilir.

"><p>Ancak, <a href=özel kuruluşlar tarafından tutulduğu bildirilen bu egzotik kalıntıların güvenliğini sağlamak, insan dışı istihbaratla ilgili tüm materyallerin ABD hükümetine teslim edilmesini zorunlu kılan bir yasa önerisine yol açarak bir zorluk teşkil etmektedir.

"><p>Bilim insanları anormal fenomenleri araştırmak için yenilikçi teknikler kullanarak bakışlarını gökyüzüne çevirdi. Gece gökyüzünü, uzaylı teknolojisinin potansiyel bir imzası olan kısa süreli <a href=ışık parlamaları için inceliyorlar.

"><p>Uzay uçuşu <a href=öncesi döneme ait fotoğraflardan ve modern teleskopik gözlemlerden elde edilen tarihi kayıtlar, alışılagelmiş astronomik açıklamalara meydan okuyan ve bilinmeyen varlıkların varlığına işaret eden geçici ışık kaynaklarını ortaya çıkarmıştır.

"><p><span data-style=BAŞKA BİR MEDENİYETTEN GELEBİLECEK OLAN SİNYALLER TİTİZLİKLE ARANIYOR

"><p>Öncü bir girişim olan ExoProbe, birden <a href=fazla teleskop kullanarak kısa süreli göksel parıltıların araştırılmasına öncülük ediyor.

Doğrulama süreci, bir nesnenin uzaklığını belirlemek için paralaks hesaplamalarını mümkün kılan farklı bakış açılarından gözlemler gerektirmektedir. Bu proje, göksel tuvalimizi karıştıran uzay enkazı ve uydulardan gelen sinyalleri titizlikle filtreliyor.

(Fotoğraf: Vadim Sadovski)

">

Uzayda çeşitli büyüklüklere sahip, kayalardan ve metallerden oluşan milyonlarca asteroit bulunuyor. ABD’deki Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı’ndaki uzmanlar, gelecekte bir asteroidin Dünya’ya çarpmasını önlemek için uzaya nükleer bomba atılması üzerinde çalışıyor.

Araştırmacılar, NASA’nın 2022’de bir asteroidi başarıyla yönlendirdiği DART adlı çalışmanın ardından bir modelleme aracı geliştirdi.

ASTEROİDLERİ DURDURMANIN YOLLARI ARANIYOR

Ekip başkanı Mary Burkey, “Geliştirdiğimiz modelde, uzaya nükleer bomba atarak Dünya’ya doğru gelen asteroidin gezegenimize çarpmasını önleyebilmeyi araştırıyoruz” dedi.

Burkey, nükleer bombanın, NASA’nın DART’ta kullandığı kinetik çarpma cihazına göre daha yüksek enerjiye sahip olduğunu ve bu gücün asteroitleri Dünya’dan öteye itebileceğini savundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
IIS 10.0 Detailed Error - 403.501 - Forbidden

HTTP Error 403.501 - Forbidden

You do not have permission to view this directory or page.

Most likely causes:

  • This is a generic 403 error and means the authenticated user is not authorized to view the page.

Things you can try:

  • Create a tracing rule to track failed requests for this HTTP status code. For more information about creating a tracing rule for failed requests, click here.

Detailed Error Information:

Module   IIS Web Core
Notification   Unknown
Handler   ASPClassic
Error Code   0x00000000
Requested URL   https://api.haberpanelim.com:443/haberler_mobil.asp?domain=https://www.kenthaber27.com&t=1735227008
Physical Path   C:\Inetpub\vhosts\api.haberpanelim.com\httpdocs\haberler_mobil.asp
Logon Method   Not yet determined
Logon User   Not yet determined

More Information:

This generic 403 error means that the authenticated user is not authorized to use the requested resource. A substatus code in the IIS log files should indicate the reason for the 403 error. If a substatus code does not exist, use the steps above to gather more information about the source of the error.

View more information »

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER