Gündem

Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü Bağımlılıkla Mücadelede Farkındalık Çalışmaları

Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen farkındalık faaliyetleri kapsamında bağımlılıkla mücadelede toplumun bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü Bağımlılıkla Mücadelede Farkındalık Çalışmaları
16-03-2024 14:08

Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birimi tarafından ’Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Programı’ kapsamında bağımlılıkla mücadelede toplumun bilinçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen farkındalık faaliyetleri çerçevesinde, ilçede stant çalışması düzenlendi. Standı ziyaret eden vatandaşlara, bağımlılığın çeşitli türleri ve etkileri hakkında detaylı bilgi verildi.

Alkol, sigara, teknoloji, kumar gibi yaygın bağımlılıkların yanı sıra, dijital bağımlılığın da vurgulandığı faaliyetlerde, bağımlılığın sosyal, psikolojik ve fizyolojik boyutlarına dikkat çekildi.

Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, bu tür bilinçlendirme çalışmalarının önemine vurgu yaparak, bağımlılıkla mücadele konusunda bireysel ve toplumsal sorumluluklar olduğunu belirtti.

Bağımlılığın etkilerini önlemek ve toplumun sağlıklı bir şekilde gelişmesine katkıda bulunmak için yapılan bu tür faaliyetlerin devam edeceği bildirildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER