Gündem

New York'ta Türk Bakan Kadınların Güçlenmesi Konulu Panelde Konuştu

New York'ta gerçekleşen panelde, Türkiye'nin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadınların güçlenmesi ve ekonomik katılımının önemini vurguladı.

New York'ta Türk Bakan Kadınların Güçlenmesi Konulu Panelde Konuştu
19-03-2024 16:18

New York Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonunun 68'inci Oturumu için geldiği New York'ta, Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (NEYAD) tarafından Türkevi'nde düzenlenen "Kadınları ve Kız Çocukların Güçlendirme: Politik, Ekonomik, Sosyal Yaşamda Liderliğe Hazırlama" konulu panele de katıldı.

NEYAD Başkanı Ayşe Nilgün Diptaş'ın açılış konuşmasını yaptığı panelde, "onur konuğu" olarak yer alan Göktaş, kadınları ve kız çocuklarını güçlendirmenin aşırı yoksulluğu sona erdirmek ve dayanıklı, demokratik toplumları teşvik etmek için önemli olduğunu belirtti.

Kadınların sivil toplumda ve siyasette aktif rol oynadığında hükümetlerin daha açık, duyarlı ve şeffaf olma eğiliminde olduğuna dikkati çeken Göktaş, "Kadınlar müzakere masasına oturduğunda barış anlaşmaları daha kalıcı olur. " diye konuştu.

"Eşik haklar ve fırsatlarla güçlendirilen kadınları ve kız çocuklarını ilerlemenin ve büyümenin temel itici gücü olarak nitelendiren Bakan Göktaş, kadınların ekonomik hayata aktif katılımının önemini vurguladı. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, ayrıca New York'ta Faslı mevkidaşı ile bir araya gelerek sosyal hizmetler alanında işbirliği mutabakatı imzaladı.

İki Bakan, Türkevi'ndeki görüşmenin ardından "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Fas Krallığı Dayanışma, Sosyal İçerme ve Aile Bakanlığı Arasında Sosyal Hizmetler Alanında İşbirliğine Dair Mutabakat Zaptı"nı imzaladılar. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER