Yaşam

Niğde Belediyesi’nin Atık Toplama Yarışmaları sonuçlandı

Niğde belediyesi’nin öğrencilerin sıfır atık bilincine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği “okullar arası sıfır atık yarışmalarının” ödül töreni 5 haziran çarşamba ömer halisdemir meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Niğde Belediyesi’nin Atık Toplama Yarışmaları sonuçlandı
04-06-2024 16:41

Niğde Belediyesi’nin öğrencilerin sıfır atık bilincine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği ’Okullar Arası Sıfır Atık Yarışmalarının’ ödül töreni; 5 Haziran Çarşamba Ömer Halisdemir Meydanı’nda gerçekleştirilecek.


En fazla atık toplayan okullar ve öğrencilere ödüllerinin verileceği programda düzenlenecek olan Resim Çalıştayı’nda ise dereceye girecek öğrenciler ödüllendirilecek. Ödül töreninin düzenleneceği meydanda, okullar tarafından açılan stantlarda çevre bilinci ve sıfır atıkla ilgili ürünler sergilenecek. Niğde Belediyesi tarafından çevre bilincini oluşturmak amacıyla, ilkokullar ve orta okullar arasında düzenlenen ’İlkokul ve Ortaokullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması’ ve ’Okullar Arası Bitkisel Atık Yağ Toplama Yarışması’ sonuçları da belli oldu. Yarışmalarda en fazla atık toplayan okullara ve öğrencilere hediyeleri, yarın Niğde Belediyesi önündeki Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlenecek olan ödül töreninde verilecek. Çevre Haftası çerçevesinde düzenlenecek olan ödül töreni ve etkinlik programı saat 09.00’da Resim Çalıştayın açılış töreni ile başlayacak. Jüri üyelerinin resimleri değerlendirmeye başladığı anda sıfır atık ve çevre bilincine ilişkin çeşitli animasyon ve pankart gösterileri gerçekleştirilecek. Çevre Korosu’nun seslendireceği eserlerin ardından Kanuni Sultan Süleyman İlkokulu ve Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu öğrencileri defile sunacak. Ödül töreninin gerçekleştirileceği Ömer Halisdemir Meydanı’nda 13 okul tarafından açılacak stantlarda ise öğrencilerin okullarında çevre bilincinin artırılması ve sıfır atıkla ilgili yaptıkları ürünlerin yer aldığı sergi de gezilebilecek. Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Çevre Haftası ve Atık Toplama Yarışması Ödül Törenine ilişkin yaptığı açıklamada; tüm vatandaşları düzenleyecekleri etkinliklere davet etti. Niğde Belediyesi’nin en büyük yatırımları çevreye yaptığına dikkati çeken Belediye Başkanı Emrah Özdemir; kenti çok büyük bir çevre sorunundan kurtaran Akkaya Barajı İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin bu yatırımların başında geldiğine vurgu yaptı. Çevre bilinci ve sıfır atık bilincinin artırılmasına yönelik düzenledikleri yarışmalarda dereceye giren okulları ve öğrencileri tebrik eden Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Böylesine önemli bir projeye dahil olan, katkı sunan tüm okullarımıza, öğrencilerimize, eğitimcilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.


Belediye Başkanı Emrah Özdemir; Niğde Belediyesi’ne ait tesislerde atıkların ekonomiye yeniden kazandırıldığına da vurgu yaparak, “Gelecek nesillere daha temiz, daha yeşil, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER