Sağlık

Niğde’de Acil Bakım ve Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı düzenlendi

Niğde’de acil bakım ve ameliyathane hemşireliği sertifikalı eğitim programı düzenlendi.

Niğde’de Acil Bakım ve Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı düzenlendi
27-06-2024 10:46

Türkiye Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından sertifikalı eğitim programları uygulama yetkisi alan Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi; Acil Bakım Hemşireliği ve Ameliyathane Hemşireliği 1. Dönem Sertifikalı Eğitim Programı düzenledi.


Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen Acil Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programına 10 kişi kursiyer olarak kabul edildi. 24 Haziran - 5 Ağustos 2024 tarihleri arası düzenlenecek eğitimde kursiyerler 15 gün teorik, 15 gün ise uygulamalı eğitim alacak. Uygulamalı eğitimler klinik rehber hemşireleri gözetiminde sürdürülecek. Eğitimle birlikte akut olarak ortaya çıkan fiziksel yada psikolojik sorunları olan bireylerin bakımından sorumlu, kritik ve karmaşık hasta bakım ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeterli bilgi, beceri ve tutuma sahip hemşireler yetiştirmek hedefleniyor.


Ameliyathane Hemşireliği 1. Dönem Sertifikalı Eğitim Programına ise 6 kursiyerin katılımı ile eğitimlerine başladı. 24 Haziran - 24 Temmuz tarihleri arasında 12 gün teorik eğitimin ardından sınava tabi tutulacak katılımcılara teorik eğitimden sonra uygulamalı eğitim verilecek. Bu eğitimle de ameliyathanede çalışan hemşirelerin görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yürütebilmesini sağlayacak bilgi, beceri ve tutumları kazanmaları amaçlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER