Yaşam

Niğde OSB Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesi 2 katına çıkarıyor

Niğde osb’nin 2006 yılından itibaren kesintisiz şekilde çalışan ileri biyolojik atık su arıtma tesisinin kapasitesi iki katına çıkarılıyor.

Niğde OSB Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesi  2 katına çıkarıyor
16-05-2024 11:44

Niğde OSB’nin 2006 yılından itibaren kesintisiz şekilde çalışan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesi iki katına çıkarılıyor.


Niğde OSB’DE 2006 yılından itibaren kesintisiz şekilde çalışan mevcut 4.000 m/gün kapasiteli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesi Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni faaliyete geçecek firmaların atık sularını arıtmak için ihalesi yapılan ek üniteler ile iki katına çıkarılacak.


Yapılan açıklamada, 2 adet 2.000 m/günden oluşan 4.000 m/gün kapasiteli BİOREAKTÖR ve 4.000 m/gün kapasiteli dengeleme tankından oluşan Atık Su Arıtma Tesisi Ek Ünite Yapımı işinin yüklenicileri ile sözleşme imzalandığı belirtildi. Yeni yapılacak olan Atık Su Arıtma Tesisi ek üniteleri 1,5 Milyon Euro+KDV’ye ihale edildi


İnşaat işlerini yapacak firma ile mekanik işlerini yapacak firmanın koordinasyon toplantısının gerçekleştiği belirtilen açıklamada, "Atık Su Arıtma Tesisinin ek ünitesinin inşaatına bugün itibariyle başlandı. Ek ünitelerin 6 ay içerisinde tamamlanarak faaliyete geçmesi ile Niğde OSB İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin kapasitesi 8.000 m/gün olacak ve Niğde OSB’nin 705 hektarlık mevcut alanındaki tüm tesislerin atık sularını arıtacak. Kamu kaynakları kullanılmadan tamamen Niğde OSB’nin öz kaynağı ile yapılan Atık Su Arıtma Tesisinin toplam yatırım tutarı ise 3,6 Milyon Euro. Atık Su Arıtma Tesisinden çıkacak olan çamurların kurutularak doğal gübreye dönüştürmek için Çamur Kurutma Tesisi 100 Bin Dolara ihale edildi ve montajı tamamlanarak faaliyetine başladı" ifadelerine yer verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER